johannamodig.blogg.se

gomorrn

Kategori:

Grabbarna har dragit ut med skoter men eftersom delarna till min skoter inte kommit ännu så kunde jag och kevin tyvärr inte följa med. Nåja, vi ska bege oss ut på stan med mommo på ett tag.. sen har kevin tjatat om att sova hos mommo så han får väl göra de då :) 

fantastiskt

Kategori:

De kändes underbart att vara på yogan även idag. Äntligen har jag åtminstone hittat en sak att träna med glädje :) nästa steg är att ge gymmet eller nått en chans :)

Efter yogaklassen så myste jag med kevin och sen for vi å fikade på at. Ganska mysigt att åka dit på kvällen å bara ta en fika. När vi kom hem var de sängdax för gossen :) nu ska jag inhalera och sen sova. 

hoff

Kategori:

Idag är inte riktigt min dag. Vill bara ha kväll och gå och sova.. 

skönt

Kategori:

Igår for jag på massage. Hade sån värk i axlar och nacke efter allt slem och sen gallan på de..
De var så otroligt skönt och jag kände verkligen att det hjälpte :)

Idag är det yoga som står på schemat dårå. Resten vet jag inte. Körde kevin till dagis och när jag kom hem skulle jag ta mediciner osv osv. Haha ni tror? Vaknade ju kring 11 tiden att jag hade smällt på soffan när jag åt frukost...
Fick världens g bara av de, mest för att jag hade så mkt att ta tag i. Men nu har jag speedat och kommit ikapp någorlunda. Dax för en försenad inhalation..
Hejs

att besöka dödens väntrum

Kategori:

Ett ställe jag aldrig varit till men faktiskt hade velat se är auschwitz/birkenau. Det är som så overkligt vad som skett på såna platser och jag känner att det är en viktig del av historien. Har jag nån vän som också skulle vilja åka dit?

jaharuup

Kategori:

Yogan idag blev inställd.. bokade om mig till ett pass imorgon istället :) de blir kul för då ska även en vän dit så då har man ju lite sällskap :)

Asså ni som bor i södra sverige. Haha ni skulle va här uppe nu. De bokstavligttalat spö snöar. Hela våran gård är igendriven. Helt sjukt. Nåja då har ju sambon de han gör när han kommer hem nu på en timme :) haha


hoff

Kategori:

Vilken dag... vart på ul och där såg man som vanligt ingenting men inte är jag förvånad. De Gör de ju aldrig så..

Sen har jag tvättat håret, det tar sin tid när man har dropp.. och så har jag i sakta mak hängt lite tvätt och slagit på en ny maskin..
Nu är jag helt färdig.

Är hos mamma å pappa å har käkat här, snart har tjabo fotti träning så de är lika att åka direkt härifrån dit. Christoffer är hemma och ställer iordning garaget osv...

Längtar ihjäl mig tills våra förlovningsringar kommer :) 
Tog sin tid att hitta vad man skulle ha men nu är vi mer än nöjd :)

äääntligen

Kategori:

Får man sova. Är helt trött. Ska bli galet skönt.

idag när kevin höll på att städa sitt rum med mkt bråk och gnäll för att det är ju såååå tråkigt och jag är ju sååå dum som säger att han måste städa så kom han helt plötsligt på en brillijant ide. "Mamma jag kan inte städa mitt rum för jag är allergisk mot städning" hahha jag hade svårt att hålla mig för skratt då kan jag säga 😂😂😂

2day

Kategori:

Var nog inge magsjuka gossen hade. Han spydde en gång igår och sen var det bra med det. Han har inte heller vart hängig eller haft ont i magen eller skitit. Så de var nog ngt annar trots allt :) 

Imorgon ska jag göra ultraljudet på gallan. Få se vad det visar. 

Dagen har vi spenderat mest hemma med en vända på affärn. Sen bakade jag en silverkaka (silviakaka) :) god men nästan lite väl söt glasyr. 

sådärja...

Kategori:

Nu fick vi magsjuka i hemmet också. Aja är väl lika å köra allt på samma gång. Först väldigt slemmig sen dropp sen gallan och nu magsjuk son. Då borde vi ju sen gjort bort allt sånt för ett tag?

nåja...

Kategori:

Vakanade och hade ont igen ifrån gallan. Tog diklofenak 100 mg och det verkar hjälpa iaf :) 

Fått tid till ul på onsdag...

Idag ska jag försöka måla lite om jag orkar. Men jag tar det efter vad min kropp mäktar med. 

Kevin va så go imorse när han visste att jag hade vart sjuk och haft ont i magen. Han pussade mig och sa att det blir bra :) gullungen. Min sambo är också helt bäst. Jag är så förbannat lycklig över att hitta honom att dela mitt liv med. Jag tror verkligen det är så att man kan ta fram det bästa hos varann genom att vara med den rätta och så är det utan tvekan för oss. Jag har aldrig i hela mitt liv mött en mer omtänksam karl som är så mån om mig som han är. 

fyfan

Kategori:

Hela dagen har jag gått med känningar från gallan. anamnes: gallproblem sedan 1992, 6 år gammal. Oräknerliga turer kring gallan. Bort opererad 13 december 2010, planerad laproskopi, blev öppten buk pga att min gallblåsa var mikroskopisk, som ett ärr. Det hade den blivit av alla inflammationer och all ignorans från sjukvården med bortförklaringar om än det ena än det andra trots att jag hela tiden vidhållit att det är gallan som gett mig alla problem vilket sjukvården i gällivare inte velat erkänna. Detta pga att det alltid varit normala levervärden på proverna, ingen missfärgad urin eller konstig avföring. Vid alla ultraljud i hela min uppväxt har de frågat: är du verkligen fastande för att din gallblåsa ser sammanfallen ut (vilket den blir när den tömt sig efter måltid) och ja, jag har varit fastande. Ingen har kunnat använda sin yrkesskicklighet (förmodligen pga avsaknad av det) och dragit slutsatsen att den faktiskt inte vart sammanfallen 100% av gångerna under 18 år trots att jag vart fastande..utan att den faktiskt varit sönder inflammerad...finns så mkt mer att säga men jag orkar inte ens dra upp det. Som när doktor "140-cm-lång-srilankes-med-läkar-legitimation-från-flingpaketet" kom och sa att jag skulle äta omeprazol för magkatarr när jag kom in avsvimmad av smärtor från gallan på akuten. Han är inte ens värd att få mitt gamla slem i en burk i mina ögon.

Iallafall så idag (igår då efterdom klockan passerat 00) eftermiddagen så tog jag en diklofenak 100mg supp. Väntade men ingen effekt. Envisades på och målade i förrådet. Tillslut insåg jag ju att det kmr inte funka, jag vart tvungen att ge med mig och åka på sjukan för smärtlindring. Bad mamma köra mej eftersom christoffer och kevin inte var hemma och hade bilen. Kmr på sjukan och får helt underbar personal (många är änglar ska ni veta). Får voltaren intramuskulärt. Väntar men föga lindrar det. Får då spasmofen subkutant (blandning av morfin, kodein (blir till morfin i levern när ett enzym man har där bryter ner kodeinet) noskapin och papaverin. Nu blir mina smärtor plötsligt etter värre och jag ligger på golvet och spyr med regelrätta gallstensanfall. Uppe i maxdos på båda preparaten så provar de ett tredje preparat som jag aldrig fått förr och nu glömt namnet på mitt i allt. Här släpper min smärta men nu är jag också helt bortom sans och vett påverkad. Aldrig vart så narkotikapåverkad i hela mitt liv. Fattar tamejfan inte hur folk kan vilja börja punda? Det är ju vedervärdigt...

Nånnå levervärderna var nu just över de normala så lite påverkade var de. Jag fick en akutremiss till ultraljud så de blir nångång här i veckan mest troligt... fick åka hem och sen har jag spytt som en jävla gris hela kvällen från 21 tiden till nu. Hojj va ja blir bakis på såna där smärtlindringar av det starkare slaget.

Nu är klockan snart 2 och jag ska äntligen sova. Min son hade redan somnat långt innan jag kom hem och min sambo ligger här brevid mig och snosar så fridfullt. 

Vill bara att ni ska veta att det inte finns nån känsla i världen som slår när man blir smärtfri <3

finns ibget skönare

Kategori:

Än att sova. Helst länge, hårt och ostört. Jag har då sovit som en stock inatt. Helt ubderbart var det :)

Har haft fruktansvärt ont i nacken ända sen jag började droppet men det vill inte gå över. Ändå har jag både strecha, kört med värmepåse och tagit smärtstillande. Nåja de är bara på vänster sida och det går nog över så småning om :) 

Nånnå idag kommer äntligen min grabbhalva hem. Som vi längtat efter honom :) 

this is me

Kategori:

Hur känner jag mig själv?

Jag är väldigt öppen och social. Säger vad jag tänker innan jag hunnit tänka efter vad jag säger. Det kommer spontant små danser eller en sång från mig mitt i allt. Jag älskar livet. Jag har svårt för snabba ändringar i vardagen. Har jag planerag en dag så är jag i behov av att följa den planeringen. Jag tycker det är jätte jobbigt att ändra på det om jag redan har spikat något. Men däremot kan jag vara galet spontan om jag inte har något bestämt. Jag har också svårt när andra i min närhet ändrar sig och gör något annat än planerat om det på något sätt påverkar mig. Jag älskar att läsa, men inte desto mindre att skriva. Jag diskuterar gärna, men alltid av en anledning. Antingen vet jag svaret eller dylikt och då kan vi ha en diskussion i tid och evighet tills du ger med dig. Eller så går jag in i en diskussion med en subjektiv värdering och då vill jag mesttroligt lära mig mer i ämnet och bolla tankar och ideer för att få nya infallsvinklar. Sista anledningen till att jag kan gå in i en diskussion är att jag har tråkigt och hör att någon pratar om ett ämne som verkar falla de varmt om hjärtat, då väljer jag en ståndpunkt som inte nödvändigtvis behöver vara min egna personliga och som går isär med den andra personens värderingar/åsikter för att varva upp dem. 
Jag tkr tider är viktiga att passa och de är jobbigt om någon inte gör det. Men samtidigt har något hänt mig och jag som alltid vart exakt i tid har nu börja komma nån minut sen, dessutom har jag blivit galet vimsig å slarvar bort min börs på coop var och varannan vecka. Detta är ju rätt paradoxalt då med tanke på att jag tkr det är viktigt att komma i tid och hålla koll på sina saker.
Iövrigt är familjen absolut det viktigaste för mig och i mina ögon så är det viktigt att man gör vissa saker som familj, att man har traditioner tillsammans som familj (behöver inte vara traditionella traditioner, man kan skapa egna bara det är något man återkommer till) och att man har ett "vi tänk" framför ett "jag tänk". Här är jag så glad att jag hittar christoffer och att han förstår mig och hur viktigt det är för mig, och allra främst att jag vet att även han tkr det är vikigt.

Har ni något ni undrar över så fråga gärna :) hade bara lust att skriva om hur jag uppfattar mig själv :)

adoption

Kategori:

Det är tur adoption finns. Speciellt för alla små barn här i världen som är föräldrarlösa. Jag vet ju att barnen ser sina adoptivföräldrar som "mamma och pappa" och samma sak med "föräldrarna", de ser ju barna som sina barn. Men för mig? Naaaääe, jag hade aldrig kunnat gå och köpa ett barn. Och sen kalla mig mamma. Men det är ju jag det. Jag hade absolut kunnat ta hand om ett barn på annat sätt, stödfamilj eller liknande. Från tid till tid eller alltid. Men inte gått in med devicen att jag är barnets förälder. Om jag hade haft någon nära slom dog och efterlämnade sitt barn i livet hade jag utan tvekan tagit hand om det barnet. Men de är lixom en annan sak.

Jag tycker dock så klart att det är bra att det finns människor som ser adoption som ett alternativ. 

Det finns dock ett scenario där jag utan tvekan hade kunnat gå iin och adoptera. Om min sambo skulle ha barn och barnets mamma dog. Då hade jag absolut kunnat tänka mig adoptera om det var läge för det och om de hade kännts viktigt i sammanhanget.

Nånnå det var bara lite lördagsmorgons funderingar om adoption. Va tkr ni?

yoga

Kategori:

Har vart på min första yogaklass på evigheter. Var på en yoga i turkiet i sommras på min födelsedag men innan dess var det nog årsskiftet 2009-2010 nångång som jag var på gravidyoga.

Det var underbart. De kändes så himla rätt direkt. Det födde den där glöden som jag alltid haft till träning men som jag tappat bort sen jag blev mamma och hittade glöden till min son. Men jag har bestämt mig att det ena inte behöver utesluta det andra och jag kommer absolut följ följa detta.
Att jag var lika mjuk som ett kamjärn är ju en annan femma.. haha.
Känner mej jäkligt stolt över mej själv att jag tog tag i det som jag funderat på ett år nu och äntligen bokade ett pass :)

Iövrigt så har dagen på förmiddagen bestått av jobb. Efter jobb och yoga så var markus här en stund när jag kom hem från träningen. Vi skjutsa honom till malmberget i samma sväng som vi for upp och hämtade pizza. Sen var meningen att vi skulle kolla hobbit men christoffer sov innan jag ens hade hunnit få iordning alla kvällsmediciner. Så de blev inhalation till nån film på netflix för mig med en sovandes karl brevid. 2 gången i vårt förhållande som han snosar in och jag ännu är vaken.. annars somnar alltid jag på stört..

Just dem köpte en begagnad skoterhjälm.. 200 spänn istället för minst en tuss. De var det värt. Tkr de är onödigt att köra utan.

tack och bock

Kategori:

Fi k höra av svärmor att vi gör den godaste köttsoppan hon ätit. Det gör mig glad. High five till mig och christoffer. Vilket team vi är :)

Jag vill börja yoga. Eller jag ska börja. Men det hade ju vart akul om jag hade fått med mej någon också. Både cicci å jessica dissar. Å även min sambo dissade, det var dock inte helt oväntat.. haha

köttsoppa

Kategori:

Här blir de köttsoppe till middag :) fyfan va ja längtar :)

Iövrigt har jag börjat ta tag i tvättberget som likt en elak cancersvullst vuxit sig bra mycket större än det borde tillåtits till. 

Och sorterat papper har jag också gjort. Sånt som ska in i pärmar osv. Jag verkligen hatar papper. Hoff!

Nu passar jag på att blogga medan jag sitter på skithuset. 

Övrigt att önska av dagen är massage av min sambo, har sjukt ont och stelt i nacken. Det beror på antibiotikan denna gång. Annars har jag ju de alltid pga att jag är så spännd pga cystisk fibrosen. Men nu är det värre än vanligt.

Nu snabbdusch sen hämta sambon.. tjarå

underbart

Kategori:

Visst är det härligt att vara ledig? Speciellt när man jobbat som ett svin innan. Idag njuter jag verkligen. Inga måsten. Ska bara vara. Morsan kommer och städar idag. Sen ska jag koka köttsoppa. Bara vara. Helt underbart. 

Jag vill börja träna yoga. Försökte fixa med det igår men det fungerade inte. Får ringa dit kdag och höra...

så skönt

Kategori:

Att lägga sig. Dagen har bestått av att sova till 9.30, de behövdes verkligen eftersom jag var helt slut av att dagen innan stiga upp 0300. Dessutom gör väl dels infektionen sitt och antibiotikan sitt. 9.30 var perfekt tid att stiga upp. Jag kände mig inte alls trött och heller inte tung i huvudet som jag blir om jag sover för mkt. 

Sedan jobbade jag, hade utbildning hela dagen (4 timmar, 50%) egentligen sjukskrev dem mej 100 % men jag kände mig ändå inte helt i botten så jag valde att iaf prova jobba 50...de kan ju bara antingen funka eller också så inte..

nå nu ska jag sova. Natuilkkkkk

min drog

Kategori:

Jag har aldrig tagit droger. Men känslan när antibiotikan sakta rinner in i mitt blod och hela kroppen så småningom slappnar av från infektionen måste ju vara någonstans i likhet med att ta en fix knark. Kanske utan euforin då. Fast jag blir ju hög på mitt egna lugn, på min avslappnade kropp. På min lugna andning.

Tänk att det man har tar man förgivet och det man inte har strävar man efter. Hur många av er vaknar på morgonen och är tacksamma över att kunna andas enkelt? De gånger jag får vakna med lätta lungor är jag tacksam. Men alla andra dagar är jag iallafall tacksam för att jag har ben att gå på, ögon att se med och ett hjärta som slår precis på rätt sätt. 

Ja, jag älskar livet och de kan man inte ta ifrån mig. 


kommentarer

Kategori:

Jo just de. Jag hade svarat på frågan vad spirometri är men av nån anledning har det inte blivit postat. Det är när man blåster i ett munstycke för att mäta lungfunktion. Alltså hur bra lungorna fungerar. Mina lungor funkar ca 47 % av vad dem borde...

Tack även du som kommenterade idag på mitt inlägg om att jag mår dåligt. 
Är så roligt att få kommentarer. Det gör mig glad :)

dropp

Kategori:

Startar dropp idag. Nebcina och tazocin. Känns skönt att få igång det iaf. Så att jag kan börja rensa lite slem och må bra igen. Jag vet att jag skrivit mycket om min sjukdom och mående de senaste dagarna men det blir lätt så när man inte mår bra.

Imorgon har jag en viktig utbildning som jag måste gå på och sen jobbar jag kväll men det är jag mycket tveksam till att jag kommer kunna göra. Utbildningen ska jag dock genomlida oavsett hur mkt feber jag har..

Nåväl.

Hur många gånger per dagg kan man slås av att man är allt igenom lycklig? Jag har den absolut finaste fästmannen i världen. Han är mitt lugn och min trygghet. Jag har vart sur å grinig de senaste dagarna efter att ha jobbat sjukt mkt och dessutom mått dåligt. Och så har han fått ta smällen. Men jag tkr ändå att han gjort det bra. Han har bara mest lugnt och beskedligt tagit det. Jag förklarade för honom hur dåligt samvete jag får när jag är så där surig å gnällig som en liten snorunge i sandlådan... han är min klippa. Min trygga punkt i livet. Jag älskar min lilla familj. Christoffer och kevin <3

jag mår dåligt

Kategori:

I en vecka nu har jag haft tungt. Mycket slem. Känner mig uppblåst i lungorna. Tungt att andas. Osv. Jag vill väl inte direkt erkänna det för jag vill ju så jävla fucking gärna klara mig fram till den 9 februari då jag egentligen hade tänkt starta dropp. Men så kommer det nog inte att kunna bli. Vet bara inte hur jag ska lösa det här. Imorgon är det planerat att jag ska ner till huddinge på sjukhuset och egentligen kanske det vore bäst att jag bara packade med mig mediciner och sånt jag behöver så dem kan starta dropp på mig där nere och jag blir kvar där 2 nätter eller nått... för planen var att jag skulle starta i sunderbyn och ligga där 2 nätter för att vi skulle testa tazocin på mig som jag slutade få för många år sen pga feber men nu får jag ju feber av allt så då kan jag ju likväl ha den sorten också.  Feber hade jag ihelgen en vända också. 


jobb

Kategori:

Min helg består av jobb. 7-22 bpde lördag å söndag. Snark. Sonen skulle vara hemma med christoffer men igår ville han prompt till mommo och moffa och sova men jag sa nej, ville ha honom hemma när jag var ledig. Men då sa jag att han kunde få sova där lördag- söndag istället om han ville och de ville han. Fast han var sjukt sur på mej för att han inte fick sova där igår.. haha :)

Btw så har vi (äntligen) valt ringar. Och kollat upp våran storlek. Så nu kan vi beställa dem :) längtar så till de kmr :)

 Igår mådde jag jätte konstigt. Ont i hela kroppen hade jag. Kändes som att jag höll på att få feber men tog tempen och de var då inge feber. Men idag när jag vaknade så mådde jag bra igen. Dropp är planerat till 9 februari och jag hoppas verkligen jag klarar mig till dess :) då ska jag till sunderbyn och bo på patient hotellet 2 nätter för att vi ska testa ett antibiotika på mig som heter tazocin som jag använt förut men vi slutade med det pga att jag fick feber av det men nu får jag ju feber av de flesta preparat så då kan jag ju lika gärna börja använda de igen eftersom de biter bra på mina bakterier. Samma sak med nebcina som jag provade igen i november när jag låg nere på huddinge. Btw så blir de stockholm över dagen på tisdag, månads kontroll på cf centret. Tänk att jag åker 250 mil ToR varje månad för sjukgymnast läkare och spirometri. Men jag har ju själv valt att ha det så. Det behövs för att hålla uppe min motivation. Har gjort så nu ett år, var inte ner i juni och inte i december men alla andra månader. Så de bli ju 2500 mil i resor bara för sjukan :) haha...

ääääntligen

Kategori:

Jobba idag å sen är jag ledig två hela dagar. Ska bli så förbannat skönt :) 

Igår var hela familjen trött. Kevin sov 18.30. Christoffer sov 20.00 och jag 20.30... haha annars är de alltid tvärtom, jag somnar när vi kollar film och christoffer ser klart den men igår var de jag som såg klart den. Nyaste beck - familjen.. helt okej :)

haha snygga vi va här.. undra va de är för rött vid min läpp? 

härliga måndag

Kategori:

Kallt så inåthelvette å sen gick jobb bilen i baklås när den stod på tomgång. De var en rätt jobbig morgon med andra ord men jag överlevde. 

Idag blir det nog inte att göra desto mer efter jobbet. Hålla sig inne iaf...

Nästa vecka ska jag till sthlm på sjukan också. Far ner en gång i månaden på sjukgymnastik och sen hem med kvällsflyget..

Nä nu ska jag jobba igen, strax slut lunch. Hejs

brytit veckan

Kategori:

Igår bröt jag veckan och nu är 6 skift gjorda. Bara 4 kvar. Nedräkningen har börjat. 

Har även idag sovit efter jobbet. Är ju helt vrickat att de ens går att vara så här trött. Christoffer hade vart ut en vända med skotern så han låg också och vilade när jag slutade. Ställde iaf klockan så att jag bara skulle sova 1.5 timme. Sen steg jag upp och lagade tacos. Därefter har vi suttit och tittat på förlovningsringar.. men alltså det är svårt att välja. De ska ju kännas helt rätt och dessutom vill man ju välja någon serie så att man tar giftasringen i samma utförande så att ringarna matchar varann när man gifter sig. Men vi har iaf hittat några alternativ nu :) 

Nåja. Nu ska jag kolla en dokumentär på svtplay om livet eftet tsunamin. 

Ps: jag har inte ätit godis på hela detta året. 10 dagar har jag klarat. Så jävla stolt över mig själv. Vi får se om jag klarar morgon dagen också. Tar bara timme för timme. Men ärligt talat har det inte vart så svårt att sluta eftersom jag hade bestämt mig för detta redan i november. Och dessutom har jag ju rutin på de där med att sluta nu eftersom jag gjort det 2 ggr tidigare (2008 och 2011) och då hållt upp 1.5 år respektive 2 år. Så nog fan fixar jag de nu med :)
 
Imorgon kommer denna buse hem

mitt vuxna jag

Kategori:

Tänk att jag blivit så här vuxen. Alltså inte åldersmässigt (ja där med så klart är ju nästan 30 år ffs, bara 1.5 år dit) men mentalt. Tidigare så var det en mardröm för mig att tänka sig att jag skulle finna ring så spelar vi, på spåret osv underhållande. Jag hade tyckt det vore skit tråkigt att inte gå på fest mer än högst en gång per månad. Nu kan jag sällan finna en anledning till att hellre gå på fest än att vara hemma med familjen. Typ idag är det fredag, christoffer har redan gått och lagt sig och jag sitter och inhalerar sen ska även jag sova. Jag ska jobba övertid hela helgen för att jag kände att jag ändå inte har kevin och christoffer skulle inte vara hemma ihelgen men nu är han det för planerna ändrades. Så då tänkte jag att jag likväl kunde jobba. Tror ni vi hade spenderat helgen på det här sättet för 2 år sedan? Förmodligen inte, men vi blev vuxna vi med.
Visst tkr vi med att de är kul att nångång gå ut om det är nått speciellt eller så. 

Inte vetja vart jag ville komma med allt detta. Kanske bara började tänka på det för att vi låg och kollade på snap och folk skrev att dem skulle ut. Så började jag tänka tillbaka på hur jag också var förut osv. 

Nä nå är jag nöjd med livet precis som det är nu. Skulle bara behöva börja träna. 

sinnessjukt va trött jag är

Kategori:

Sovit både i måndags tisdags torsdags och idag efter jobbet. Helt stört. Jag som aldrig annars sover efter jobbet. 

Nåja de va iaf skönt. Å nu har jag jobbat klart 5 av mina 10 dagar på raken. Så imorgon börjar nedräkningen :) haha. Iofs bara till 2 dgrs ledigt men ändå... 

Längtar efter kevin nu men på söndag kmr han igen :)

Nå inte vetja så mkt mer. Kanske skriver sen när jag vaknat till liv :)

väl investerade slantar

Kategori:

Vi har ju städerska här hemma som kommer en gång i veckan och dammsuger, slurar, dammtorkar och byter sängkläder. Det är så otroligt skönt att slippa tänka på det. Så värt pengarna. När man kommer hem från jobbet är det glänsande fint :) det kan jag absolut rekomendera till er andra också. Prova det så kmr ni aldrig mer vilja göra jobbet själv. Jag funderar ju mycket på hur man kan förenkla sitt liv så man får mer tid över till det som verkligen är viktigt, familjen, släkt, vänner, mediciner tyvärr i mitt fall osv. Nästa grejj måste nog vara att vi börjar göra upp matlistor så att vi alltid handlar det som behövs i en storhandling en gång i veckan än att springa på affärn i tid å otid. Sen undrar jag om de går att beställa hem mat från ica eller coop här så man slipper gå dit? Bara klicka i va man ska ha på internet å sen betala så kmr de hem till dörren. De hade vart nå. Samma sak med mediciner från apoteket, går de å göra så?

hoff

Kategori:

Avskyr morgonen. Finns inget värre än att stiga upp kring 5 tiden till en skrikandes jäkla väckarklocka. 

Igår fyllde christoffer år så vi hade huset fullt med gäster :) 16 pers var förbi och grattade honom. Det är underbart med stora familjer. 

Visste ni att jag är en väldigt social person som gillar att umgås med människor och dörren hem till oss är oftast är öppen? Förmodligen visste ni ju de. Men det ni däremot inte vet är att jag också har ett behov av att vara ensam. Eller åtminstone ensam i den bemärkelsen att det bara är jag och min familj (kevin och christoffer). Jag tkr det är jätte skönt ibland att få låsa om mig och bara vara. Det är då jag har chans att ladda om så att jag sedan orkar vara så där social osv :)

nånnå nu ska jag inhalera klart så jag kan åka på jobbet med en iskall bil... lilleman posade i lördags med nya pyjamasen

skridskor

Kategori:

Idag har jag vart med tjabo på heden isen och tränat att åka skrillor. Han var jötte duktig för att de var 2.a gången i hans liv och förra gången är över 2 år sen så. Sen när vi kom hem så var han så trött i benen att han trilla ner för trappen från övervåningen. Inte hela vägen då men några steg. Han började dock bara skratta så de va nog lugnt :)

Nu sitter hela familjen å kolla barnfilm och så fort kev somnat så ska jag och christoffer fortsätta filmkikandet med nå roligare än "vännernas stad".. haha

Hejs

sådärja

Kategori:

Igår åkte julen ut och idag har jag ställt väckarklockan för att vända tillbaka dygnet. Trött är vi nu men man överlever. 

Igårkväll kollade vi nya beck -rum 302. Helt okej, gillar ju beck filmerna så :)

Idag får vi se vad de blir att hitta på. 

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag haft en riktigt bra jul och nyår. Förra året var underbart och jag känner på mig att de kommer vara lika underbart iår också ;)

mums

Kategori:

Idag fick det bli hemmagjorrd pizza till lunch. Barna var nöjda. Till middag gjorde jag pestofylld ugnsbakad fläskfile med timjangarnerad råstekt potatis och vitlökssmör :) har jag btw berättat hur mkt jag älskar att äta? Helt stört är det men att sova och äta är de bästa jag vet. Typ.

Nu blir det att kolla film och mysa med popcorn. Snart är denna ledighet slut och vi drar igång med oxveckorna igen. Nånnå blir dropp om några veckor så då blir jag ju sjukskriven 10 dagar igen. Fast de är väl inte heller direkt kul. Mår ju oerhört dåligt när jag får dropp. Ska berätta i ett annat inlägg om det och varför jag får så.

Nu mys. Hejs

2015

Kategori:

Första dagen på det nya året. Gårdagen spenderade jag med min lilla underbara familj hemma hos svärmor och svärfar (även min mamma var med och christoffers mormor) med raketer och middag och goda skratt :) därefter vart det sovdags för sonen och tindra följde med och sov hos oss. Mommo var barnvakt och jag och christoffer for förbi jocke och cicci en timme. Därefter for vi och firade in 2015 med christoffers familj och kusiner faster osv. Sen vart det hemfärd för mig och sambon fortsatte sin kväll hos ahnberg. 

Hur var ert nyår?