johannamodig.blogg.se

snarkat

Kategori:

For till morsan å gratta henne på alla mammorsdag.. åt tårta och sen var de gonatt. Slocknade på soffan bortom all sans och vett och där har jag legat däckad i över 2 timmar. Drömt helt sinnesförvirrade saker också. Men tillslut lyckades jag öppna ögonen iaf. Nu bajsar jag sen ska vi nog börja åka hem igen. Kände ju mej pigg på morronen men sen somna jag ju nudå, så mina krafter räcker inte så länge men jag är iaf glad att jag ens har några krafter :)

Hejs

härligt att vakna

Kategori:

Gomorron :) har sovit ospräckt mellan 23-07.30 :) de var underbart. Dessutom att få vakna upp pigg, utan huvudvärk, lätt i kroppen. Alltså fyfan vilken ljuvlig känsla <3
Nu börjar konvalescensen :)

Idag blir det tårta (alla mammors dag ju). Grilla lite burgare. Ja de är väl de som är planen. 

Hejs

dampet

Kategori:

Nå men jag i ett nötskal. Kom hem, låg på soffan med familjen och kollade lejonkungen. Men redan på sjukan hade ju mitt damp kikat in och jag har sprungit runt i rummet. Joggat på samma plats. Klättrat upp i en taklyft och svingat mig med den från ena väggen fram till andra. Ni vet sån där person lyft som antingen finns mobila eller som det är på sjukhuset att de sitter fast i taket en skena. Ja där har jag iaf lekt tarzan. Sen när jag kom hem och vi hade kollat film osv så fick jag nästa damp och började packa upp min väska å dona med tvätten som cris hade satt igång och som maskinen hade gått klart och diverse annat. Sen såg min karl det och stoppade mig. Och tur var väl det för jag hade visserligen energi men lika snabbt tog den slut. Var helt färdig efter dessa två dampanfall och vart tvungen att lägga mig och sova 30 min. Nu är jag vaken och ska inhalera. Sonen sover och efter inhalationen ska jag och cris glo nån film :) sån här är jag, ett yrväder som aldrig är still: 

jaooo

Kategori:

Nå men mina värden var ju bra idag. Eller ja nu var de ju höga, men läkarn sa att de kan bli så av sprutorna.. de kommer sjunka igen, fast förhoppningsvis inte under normala då. Man får hålla tummarna. Provtagning på måndag. Fick ju komma hem idag utan restriktioner eftersom jag har bra värden. 

Nåja, har bara myst med familjen hela dagen :) det ska jag också fortsätta med <3

badat

Kategori:

Haha somnade vid 23 tiden faktiskt. Hade tagit alvedon vid 22 för jag hade lite (inte så farligt) värk i höfter och korsrygg osv. Vaknade 00 igen, badandes i mitt egna svett. Alltså nog har jag svettats ut febern mången gång förr och nör jag haft dropp och avslutar det så brukar jag svettas ut droppet ... men det här.. hela sängen, tröjan, kudden, jag var blöt. Vart ju tvungen att ringa på larmet för jag hade helt omöjligt kunnat sova vidare i den där swimmingpoolen :) haha..

Nåja, nu är de torrt igen så nu ska jag lägga mig och försöka somna. Natti

ofrivilligt besök

Kategori:

Haha när jag kollade tv fick jag in en dement liten gumma på rummet. Igår fick jag in en dement gubbe. Han fick jag iaf ut men gumman som kom idag hon var inte alls sugen på att gå. Asså det kan inte vara lätt att bli gammal och dement. Eller ja, egentligen är det väl inte desto större problem för de själva, inte när de blivit så dementa att de inte längre har koll på att de inte har koll. Men jobbigt för anhöriga så klart.

nåja..

jag ska ta tillvara på varenda minut av denna sommar bara jag blir utsläppt härifrån :)

svart å hårig

Kategori:

De sätter ut intravenösa antibiotikan nu och sätter in spektramox peroralt på mig. Om proverna är fortsatt bra imorgon så får jag gå hem och komma tillbaka varje dag och lämna prover... hahaha läste i fass angående spektramox. Där står det att man ska kontakta läkare direkt om jag får en svart tunga med hår på som biverkning. De var väldigt ovanligt men det måste ju hänt så. Asså jag lovar att om min tunga hade blivit svart och hårig så hade jag kontaktat läkaren på en gång. Ingen risk för annat 😂😂😂

jomensåatt

Kategori:

Haha så hör vra har jag inte mått på en månad.. vilken känsla!!! Låt det nu bara fortsätta. Visst är jag trött oav men själva jag mår ändå bra. 

Det mina vänner, det är lycka!

jaaaaaa

Kategori:

Ååh :) sprutorna verkar fungera. Mina vita är uppe på totala på 10 nått och neutrofila (den som var så himla låg och låg som lägst på 0.11) var nu på över 4 (ska ligga över 1,6) :) fyfan vilken lycka. Sista sprutan med stimuli för benmärgen tar jag idag. Jag hoppas verkligen att det sen håller sig bra allting. För jag vill inte tillbaka till så där låga värden. Dels pga att jag mådde så dåligt men också för att ångesten var hemsk. Alla mina blododlingar har vart bra. Nu väntar vi bara på svar från virosa proverna. De kmr säkert nästa vecka. Men jag hoppas jag slipper droppet snart också. Och mest av allt hoppas jag att jag snart får komma HEM!!! :)

Så klart oroar jag mig ännu att de ska gå ner igen men ni håller väl tummarna tillsammans med mig att detta var sista vändan? 

Mina älskade:

hoff

Kategori:

Jag som vill ha helt tyst och mörkt omkring mig när jag ska sova lyssnar nu på en klocka som låter: "tick tack, tick tack" så högt att jag nästan får cancer i öronen. Dessutom är de varmt som fan och jag har öppet vädringsluckan. Därutifrån nånstans hör jag en gubbe, mest troligt äldre, som skriker ööööööööh ööööh med jämna mellanrum. Stackars han, ja, inte lätt att bli gammal och sjuk. Men stackars min sömn. Så här ljust är det på rummet också: (förstå mig rätt, jag älskar de ljusa midnattsolsnätterna, men jag måste få gnälla av mig). Nu är det färdig gnällt :)

min son

Kategori:

Jag längtar efter min son otroligt mycket, imorgon kommer han hem från sin pappa vecka. Hoppas att han inte dragit på sig nån förkylning nu heller så han kan komma å hälsa på mig på sjukan. De går ju så mkt skit på dagis. 

Å så längtar jag att få ta på mej vanliga kläder å känna mig fräsch. När jag var och fick blodtransfusion förra fredagen: 

De här kortet är taget 2 dagar innan allt detta helvete började:

tävling

Kategori:

När jag blir frisk från detta elände vill jag unna mig ett frissa besök (behövs verkligen)... Vad passar då bättre än att vara med i you by therese tävling där man kan vinna presentkort på 1200:-..  har ju mellan 100-200 läsare varje dag så ni kan väl hålla tummarna för mig att jag vinner detta? <3
Tack för allt stöd nu när jag är så här sjuk också. Och alla hälsningar och kommentarer :)

kvällens

Kategori:

Cris har vart här, han är min klippa <3
Han for för ett tag sen och jag har dropp och ska strax inhalera. Kollade nyheterna nyss och såg att man har på remiss att slå ihop alla högstadier på en skola (sjöpen) och ha låg/mellan på övriga. Det känns bra tycker jag :) precis så som jag alltid har velat att det ska vara.. 

Har så förbannat ont i korsryggen/höfter.. ja eller hela skelettet men allra främst där. 
Går nog över snart för jag har tagit alvedon.

Nå jag vet inte så mkt mer för tillfället. Längtar hem, vill sova med min christoffer. Inte i en sal på lasarettet. Men samtidigt är de skönt att de har koll på mig.


maj, en intetsägande månad

Kategori:

Jag älskar när våren kommer, mars och april med all sin pompa och ståt. Kravlösheten och friheten. Skoter, grillning och mys. Sen kommer maj, som stiltje mitt mellan vår och sommar. En rätt grå och tråkig månad. Bara väntan på sommaren. I år har jag vart sjuk i princip hela maj, så klart tråkigt men absolut hellre det än mars april juni juli eller augusti. Det är som att allting bara håller andan. Min kropp och naturen. Snart slår sommaren ut och förhoppningsvis sätter min kropp igång igen. 

Kärlek <3

life on the booooring side

Kategori:

Ja gomorron då. Somnade 23.30. Vaknade 03 med värk i hela kroppen, som i skelettet. Somnade dock om och vaknade 04 när det var dax för dropp och prover. Bt 97/55. Puls 96. Saturation på 96. Temp 37,6. 

Nu har de vart in och tagit morgonens prover så jag väntar ju på svar på dem..

Har iaf inte så ont nu i kroppen för jag fick alvedon så..
Väntar på ronden..


inlagd

Kategori:

Ja alltså efter att jag hade tagit sprutorna för att stimulera benmärgen, eller jaa, egentligen redan innan så hade jag lite temp (38 grader) så jag avvaktade och tänkte att om tempen går upp får jag åka in eftersom de vart jätte noga med att jag ska åka på sjukan direkt om jag får feber. Nå men jag gick och duschade för att jag tänkte vänta lite å se om de vände plus att jag ju hade så ont i kroppen att jag tänkte att de går över om jag får lite värme. Men då svimmade jag ju i duschfan och återigen så gick min sambo in och beslutade att jag skulle på sjukan. Så vi åkte in. Nya prover, inläggning och intravenöst dropp. Meronem och nebcina blev det. Provsvaren får jag säkert imorgon på ronden. 

Sprutan med stimulin till benmärgen som jag tog idag:

hälsorapport 2

Kategori:

Så då rapporterar jag väl vidare här om min hälsa. Överläkare ola wulf ringde mig och meddelade att han pratat med hematologen i sunderbyn och jag ska få sprutor under tre dagar för att stimulare min benmärg. Så cris är på apoteket nu och hämtar de åt mig. Sen kommer det tas prover på fredag för att se om jag har nå virus som eljest kan vara orsak till detta (om de nu inte är medicinen). Vidare kommer man att ta benmärgsprov på mig under nästa vecka ifall att jag inte svarar på dessa stimulisprutor. 

Om inte proverna alls blir bättre så måste jag ju avboka huddinge. Men hur som så ska jag avboka årskontrollen och enbart ha sjukgymnast om jag ens kan åka. Pga att det ju inte är någon ide att ha en årskontroll när jag mår som jag gör. 

Hur känns det då? Jaa, jag har ont i kroppen. Värker i smalbenen, höfterna och ländryggen. Axlar och nacke också. Iövrigt huvudvärk och känner mig frusen. Lessen så klart, men det sägs att man aldrig får mer på sina axlar att bära än det man klarar av så jag förlitar mig på det. Det som inte tar livet av en härdar en och jag var väl enligt mig själv stark redan innan detta men jag kommer komma ur det ännu starkare. Jag bär hellre denna börda själv än att det skulle ligga på någon jag älskars axlar. 


mina värden

Kategori:

Jaha. For på sjukan redan kring 7 imorse för jag ville ju ha svar på mina prover så snabbt som möjligt. Lpk var bättre idag än igår. 3.6 idag (normalt ska det vara mellan 3,5-8,8). Igår var det på 3,2. Men blodstatusen med diff (neutrofila) var på 0.11 idag. Igår på 0.28 och i förrgår på 0.6. Så det har bara blivit sämre och sämre. Ska ligga på minst 1,6. Så nu väntar jag på att sjukan ska höra av sig. 

Ja alltså det blir ju en hel del sjukdomsprat här. Har ju inte så mkt annat att berätta. Gör ju ingenting om dagarna mer än ligger i soffan och kollar film och på eftermiddagarna när cris är hemma så är jag nära honom så mkt jag bara kan. Pratar umgås å myser. Är ju hemskt att sitta isolerad på detta sätt. Hade hellre suttit inne än detta. 


tung dag

Kategori:

Imorgon tänker jag stiga upp direkt klockan 07.00 och fara och lämna prover. Vill ha svar tidigt på dem. Hela den här dagen har vart jobbig efter att jag fick veta att jag låg dåligt till på blodprovet. Alltså att födas med en sjukdom och växa upp med den och vara vuxen med den är en sak. Även om det är en så pass allvarlig sjukdom som cystisk fibros är. Men man är ändå van. Det är en del av vardagen. Men det här som jag drabbats av nu, helt oförberett, något som jag aldrig ens hade kunnat tänka mig skulle hända, helt frikopplat från min cf. Det är jobbigt. Jobbigt att ta in och acceptera. Jag längtar till den här cirkusen är över, till jag är frisk. 

Jag känner mig trött och tung i kroppen idag. 
Cris fick åka själv på kalas hos sin syrra. Sen har han grillat. De är så förbannat gott :)

Jag är så sjukt sugen nu på nått också. Men vi har inge gott å smarra. Får väl ta en macka.

Hejs

men vad är detta

Kategori:

Nu ringde jag för provsvar. 124 i hb så nu är det bra men då ligger mina totala vita på 3.2 så de är för lågt och neutrofilerna (en del av de vita blodkropparna) är på 0.6 som minst ska vara på 1. Så jag är återigen infektionskänslig. Imorgon när jag ringer ner igen får vi se vad värdet ligger på då men fram till dess är det restriktioner som gäller. Måste dessutom vila ännu mer än jag gjort. Jag har en hemsk ångest just nu. Nåja. Min läkare (l-g) sa att de kan studsa lite upp å ner iaf nu i början men om de inte bli bättre kan man kicka igång produktionen med nå sprutor. Hojja blir så less

dolores en mi cabeza

Kategori:

Idag vaknade jag med tung huvudvärk. Hade verkligen behövt gå på massage nu när jag vart sjuk. Min kropp har vart på helspänn så länge..
Sen måste jag packa osv för på fredag åker jag och kev ner med tåget till sthlm. Ska på sjuka där.. känns både och, skönt att komma ner å träffa läkarn efter allt som vart och få resonera lite kring den prekära situation som jag befunnit mig i men samtidigt känns det inte roligt att ha årskontroll precis efter att jag varit så sjuk som jag varit. Hade ju velat komma ner i toppform vilket jag ju av förklarliga skäl inte är nu. Nåja. De får ju ha det i beaktande så.

Nu sitter jag och inhalerar. Sen ska vi till cris syrra som fyller år. Mer än så blir det nog inte för mig. Iaf inga tyngre saker. Kanske att jag far och solar om jag orkar. Det återstår att se. Igår var iaf mitt hb 114. Och lpk 3.5. Hb alltså lite lågt än och lpk normalt på nedre gränsen. Ska strax ringa och kolla dagens prover. 

För ngn dag sen:

söndagens görandes å låtandes

Kategori:

Igår krattade jag lite på gården, ja så mkt jag orkade. Därefter for vi förbi brorsan (daniel) en vända och kolladd på hans kök som han hade tapetserat. Sen blev det flera vändor på tippen med skräp från att cris rev köket i lördags. Crille var med och hjälpte eftersom jag måste ta de lugnt. 

På eftermiddagen så käkade vi årets första grillning hos Svärmor och svärfar. Därefter var de hem och sova för lilleman. 

Haha brorsan (magnus) förbi med käk från mds på kvällen. Så säger kevin: magnus, äter du alltid från mds? 😂😂😂

Nå nu är vi på sjukan och jag ska lämna prover som vanligt. Sen hem å vara ute på gården. 

Igår när grabbarna hoppade studsis

min barndom

Kategori:

När jag var liten så förstod jag aldrig varför mina föräldrar ville veta var jag var. Vad för farligt skulle kunna hända en ljummen och ljus vårkväll när sommaren just är på väg att bryta ut? När lekarna och skratten bubblade inom oss barn där på granbacka. Jag minns med lätthet och glädje hur man var så hungrig att det rev i magen, hur händerna var kalla som is och hur snoret kletade sig kring halva ansiktet i en salig blandning tillsammans med dagens tidigare intag av föda. Hur man var kissnödig så att det nästan, men bara nästan, kom i trosan. Hur man höll tillbaka allt detta bara för att få vara ute med polarna och göra bus, utvecklas som människa, bli den man är idag. Man kissade hellre bakom ett garage, tvättade bort snoret i en vattenpöl och ignorerade hungern, än att gå hem och riskera att få höra: "va bra att du kommer för det är kväll nu och dax att komma in".

Aldrig hade man väl haft så roligt i leken som just precis då när man skulle in? 

Största bekymret man hade var om man skulle vara med den eller den kompisen. Och för mig var det sällan jag behövde fundera över det. Jag hade min jenny, min allra käraste syster utan att hon var en syster. Min allra bästaste vän. Bara om hon var borta eller sjuk, och bara då, så behövde jag fundera på vem jag skulle vara med. 

Otaliga är de fanstyg vi gjort. Men de va väl lugnt tyckte man som vild 11 åring. Att anlägga en skogsbrand när sommaren har varit den torraste i hela ens korta liv är väl ingen fara? Att klättra upp på taket på ett tvåvåningshus via stuprännan och sedan göra volter ner där man håller i sig i densamma var väl ingenting? Att hoppa från dagistaket till förrådstaket några meter bort kunde vi göra i sömnen. Eller från trädet ner på förrådet.. att göra inbrott hos en alkis och söka efter knark är väl heller inte så farligt? 

På tal om det... alltså jag smög in och öppnade ett fönster hos alisen när han var hemma och sen väntade vi ut honom. När han vinglade iväg så kröp jag in genom fönstret och min polare höll vakt ute. Jag sökte genom hela läggan men hittade inge knark (vi skulle inte knarka men vi tänkte sätta dit honom till snuten). Jag hittade massa porrtidningar dock, fan va kul vi hade när vi kollade i de.. inte för att man hade användning av alla de konsterna förrens långt senare då. Men spännande var det.

Och nu har jag ju en egen son. Det är med hjärtar i halsgropen jag inser vad jag som förälder har framför mig. Och tänk mina föräldrar visste inte ens en bråkdel av allt skit vi sysslade med. Undra om jag kommer vara lika bakom flötet ? Men jag har sagt till min son att det inte är nån ide att ljuga för en ljugare, för en ljugare vet. Fast ibland (näre gäller oskyldigare saker) så äre nog bättre att inte veta ;)

Jag kan bara konstatera att det ligger några svettiga år framför mig

Gonatt

my day

Kategori:

Dagen har förflytit fint. Har packat ner lite saker i lådor från köket. Räckte med det sen var jag trött. Sambon och svärfar har sedan rivit ut köket. Kevin har lekt med sin nya kompis mest hela dagen. Nu är det kväll och jag känner sån tacksamhet för alla fina människor omkring mig <3

Vi har kollat gladiatorerna, kevs favoritprogram. Nu är det melodifestivalen och jag har på den på tvn fast jag kan ju inte direkt säga att jag kollar.. är inte alls intresserad av det. De är lika värdelöst som kungahuset i mina ögon :)

Igår när jag fick blodtransfusion:

Idag:

morning has broken

Kategori:

Gomorron :) här vaknade vi innan 7. Låg och mös i sängen till 7 och nu kollar halvan emil och jag inhalerar. Jag vaknade utan huvudvärk, yrsel och utan att vara oändligt trött. Så skönt :)

Nä nu ska jag fortsätta inhalera och lyssna ring så spelar vi. Hähhähä pensionärsvarning :)

så najs

Kategori:

Oj vilken härlig känsla att få blod. Jag har inte huvudvärk längre och jag orkar ju vara vaken mer än 2 timmar åt gången :) mitt blodvärde är ju inte tillbaka på de vanliga men de är ju iaf bättre än 82 som de va när de ringde in mig. De hade sjunkit ytterligare från 87 till 82 tidigare..

Nu filmmys med grabbhalvan. Sambon håller på att skruva ner vårt kök :)

bloooodet sprutar

Kategori:

Dripp dropp. Dripp dropp. Vilken jävla vecka detta har vart asså... här är blodet på väg in i mig:

ska få blod

Kategori:

Haha 30 sekunder efter jag hade skrivit mitt förra inlägg så ringde de från sjukan och sa att jag hade fortfarande anemi. Hb på 87 som annars är alltid ligger kring 125 för mig. Så jag fick åka in och lämna prover för blodgrupp. Nu väntar vi på svar sen ska jag in efter 15 och få blod. Känns så sjukt äckligt ärligt talat att få in någon annans blod i min kropp. Förstå mig rätt, jag är glad att de finns folk som är blodgivare, hade själv velat vara det men får inte det pga alla mediciner. Men de är ändå läskigt att få någon annans blod i mig. Även om jag vet att det är noggrant kontrollerat. Hoppas jag börjar må bättre iaf nu. Är så otroligt trött och har ont i skallen hela tiden. Igår på kvällen låg jag med en vilopuls på 130. Hjärtat får väl jobba så hårt för att tillgodose kroppen med blod när jag har anemi. 

Nånnå så småningom kommer ju detta bli bra. 

trallillallaala

Kategori:

Jag mår bra i min sjukdom. Alltså i cf.en. eller ja, jag mår som vanligt. Sist jag var i huddinge hade jag så bra resultat som jag inte haft sedan 2010. Det var kul. Nu är jag i en svacka eftersom jag drabbades av allt de där eländet med benmärgsdepressionen, leukopenin och anemi. Men de känns som att jag klarar det rätt bra ändå trots allt just för att jag har börjat träna och sköta min medicinering utomordentligt bra. Jag har fått frågan om jag blivit sämre i själva sjukdomen och det är därför jag berättar att så är det inte.

Jag kommer nog älta på och skriva mkt om det som hände eftersom jag verkligen blev rädd. 

Jag är så glad över alla som hört av sig och frågat hur det är. De betyder oerhört mkt. 

Idag är mitt enda mål att duscha och möjligtvis åka å käka pizza. Sambon fixar lite med bilen och ska på soptippen osv. 


Haha min son för 2 år sen:

kev och hans polare

Kategori:

Igår låg jag mest på soffan men när min karl kom hem så bastade vi alla 3. Sen efter bastun så sa kev att han var trött och jag sa att det var kväll så han gick och sov, somnade på typ 3 min. Jag var heller inte sen att lägga mig. Var ju helt slut. Btw så fick kevin en kompis igår, en grabb som är ett år äldre än kev kom cyklandes så började de prata och blev polare. Så han käkade hemma hos oss och de lekte på ända till det var dax för honom att gå hem. Det var jätte roligt att se. Har ju inte sett så mkt barn på vårt område under vintern men nu verkar det ha tinat fram massa barn :) 

Nu sitter jag på sjukan och väntar på att lämna mina dagliga blodprover. Sen ska jag hem och inhalera. Var väldigt skönt att somna 21 och kev vaknade först 8 imorse så jag har då verkligen fått sova iaf :)


benmärgsdepression

Kategori:

Nu ska vi se här. De har hänt massor sen sist jag skrev. Inget av de har väl vart bra. Nåja. Natten mot måndag hade jag ju som vanligt feber. Fick ringa jobbet och säga att jag inte alls kunde komma och jobba. Mådde kuk precis som jag hade gjort i 6 dagar då. På måndag på dagen så for jag på akuten efter övertalan av farsan å christoffer. Åkte dit med morsan och kevin. De enda jag kunde tänka mig att min feber berodde på var infektion i min port-a-cath (den dosa som är inopererad i bröstkorgen på mig var jag sätter nålen när jag ska ha dropp). Vanliga akutproverna togs och mitt i allt kommer läkaren in med en uska. Han säger att mina prover var dåliga, att mina vita blodkroppar ligger nere på 1,7 vilket är ett livshotande tillstånd pga att jag inte har något immunförsvar. Så jag blir sjuk direkt jag träffar någon annan människa i princip. Min benmärg hade slutat fungera (kallas benmärgs depression) och därför var mitt immunförsvar obefintligt. Orsaken tros vara en eller två av mina mediciner. Så jag las in. Fick inte ens åka hem och hämta mina saker. Eller fick fick jag ju men som läkaren sa: jag kan inte neka dig men jag råder dig att inte åka, det är inte säkert att du hinner in om ngt händer. Behöver jag säga att jag valde att stanna kvar? ;) haha. Där å då kändes det inte haha. De var hemskt, ärligttalat de hemskaste jag någonsin hört i relation till min egna hälsa.

gick upp på avdelningen. Mamma och kevin for å hämtade saker åt mig. Hade ju så klart meddelat christoffer som var ute i lk och jobbade 12 timmars. Vi bestämde att kev fick sova hos mommo och moffa eftersom han då fick vara ledig från dagis och det var ett måste för att jag skulle kunna träffa honom dagen därpå. Ni vet på dagis gåre ju massa skit hela tiden. Sen när cris hade slutat jobbet kom ju han till mig så klart. De var skönt. Kevin han frågade mig varför jag var sjuk och vad som hade hänt och jag förklarade på ett rätt pedagogiskt sätt för en 5.åring vad det handlade om. Han accepterade det och jag är så förbannat stolt över min lilla son som är så förstående.

ångesten var hemsk. Jag tänkte ju så klart miljoner tankar och föreställde mig det värsta. Men när de tog proverna nästa dag så hade jag svarat bra på utsättningen av medicinen så det var en enorm lättnad. Vita var bättre så jag fick åka hem på tisdagen. Men mina röda har också legat lågt och det kommer de göra ngn vecka till de återhämtat sig men som tur är inte det ett livshotande tillstånd. Jag kommer vara tröttare och ha huvudvärk osv några veckor framöver iom de röda. Låg i tisdags på 87 i röda.. brukar ligga på 125. 

Nåja. Sen igår fick jag lite feber igen och de hade sagt att jag måste komma in direkt om jag får det så jag åkte på akuten. Då beslutade man att avsluta droppet en dag i förskott eftersom de kunde vara de också som orsakade det och eftersom allt var så inveklat så var det svårt att identifiera vad som är vad. Har mått bra sen dess med feber men är ju väldigt trött och har huvudvärk. Fick migrän nu på förmiddagen också. Men nu är det bättre. Måste åka på sjukhuset varje dag och lämna prover ända fram till nästa fredag. Blodstatus och crp. 

Så nu är jag sjukskriven fram till 21 juni. 

Jag vill också säga Att jag är så glad över alls som stöttat mig och hört av sig. Det har betytt oerhört mycket. Tack från djupet av mitt hjärta <3

Kommer skriva mer om mina känslor i samband med detta framledes men nu har ni iaf en uppdate

kort å gott

Kategori:

Det kommer en uppdatering här angående mitt hälsotillstånd så snart jag orkar.. 

med din bakfalska värme i min kropp

Kategori:

Jag känner dig allt för väl. Du är som en het kyss jag aldrig bett om. Darrande, skakandes, frossandes, intensiv. Luften omkring mig stannar upp direkt jag känner din närvaro. Jag har dansat tango allt för länge, allt för ofta och allt för många gånger tillsammans med dig. I början kände jag inte till ditt förrädiska sätt. Men precis så som man lär sig att hösten är på väg redan långt innan den visat sig så har jag lärt mig att du andas mig i nacken långt innan dina andetag kan nå mig. Och vad jag än gör så kommer du till mig, som en våldtäkt i en mörk gränd. Men jag kommer aldrig att sluta slåss mot dig, aldrig ge upp kampen. Vi känner varann allt för väl du och jag feber!

feberfan

Kategori:

Men så less jag är. Haft feber inatt igen. Låg och sov och frös som fan. Ni vet när man sover så där oroligt för att det är nått som inte är bra men man vaknar heller inte. Nå iaf så vaknade jag ju 04.00 när väckar klockan ringde (dax för dropp). Jag var helt sjöblöt i svett, hade kunnat vrida ur tröjan tamejtusan. De va ju inte konstigt jag frös när jag låg i en kall blöt tröja och sov. 

Nåja sen vaknade jag när cris kom hem från jobbet. Vi låg å pratade lite sen somnade jag om med honom. Vaknade vid 9.30 och steg upp. Hade kunnat sova längre men var hungrig så jag gick och gjorde tacos, väckte gubben och så käkade vi. Nu gick han och vilade en timme till och jag ska inhalera..

Imorgon dax för jobb. Har ju friskanmält mig. Så jag hoppas verkligen att nattens feber var den sista så jag slipper sjukanmäla mig igen.

Idag kmr lilleman hem igen :)

dagens göromål

Kategori:

Igår skulle vi kolla turtles men jag somnade ju typ efter 5 min. Cris väckte mig när filmen var slut. Idag har vi vart ute på gården och byggt upp studsmatten, städat lite, fixat med släpen, grävt ner brevlådan osv osv. Asså brevlådan har vi så klart inte grävt ner. Men pinnen ;)

Sen har brorsan å morsan vart förbi. Därefter har vi vart till cris moster jaana på grillmiddag (super gott). Just när vi skulle börja äta ringde cris chef och frågade om han kunde jobba natt och de kunde han så vi åt bara så körde jag honom till firman så att jag fick bilen och åkte tillbaka till jaana. Sen svängde jag förbi svärmor och svärfar också en snabbis. Sen hem och då fick jag feber igen. Nu är jag less. 5.e dagen med de. Så här länge brukar de inte hålla i sig. Nåja bara 5 dgr kvar av droppet nu. 

Tråkigt å sova ensam när sambon är på jobb..

Idag när vi städade

såna där vackra ord

Kategori:

Det är ganska klassiskt att människor som vet om att de snart ska dö skriver liknande: "gråt inte..." och så en fortsättning fylld med vackra ord. 

Om jag skulle veta om att jag snart ska dö så hade jag nog skrivit: "gråt, gråt tills alla tårar tagit slut. Fortsätt gråt även om de inte finns tårar, om det är de du behöver. Men om du känner för att skratta, så skratta djupt och intensivt och äkta. För mig kan du inte hedra om du inte är precis den du är. Med alla dina känslor som lever inom dig. Att sorg och glädje går hand i hand ligger nog närmre än många av er tror. Att älska är det vackraste man kan göra men att älska är också bara ett ögonblick bort från att hata. Att leva är alltid bara ett andetag bort från att vara död. Och att vara ledsen och känna sorg är bara en sekund ifrån att vara glad och känna lycka. Lev det starkaste du kan i varje känsla. Låt känslorna fylla dig, för då ger du också dem möjlighet att tömmas ur dig"

Ps: jag har en plan på att bli kickass gammal. Så de är länge innan jag kastar in nån handduk. 


Fryser man så kan man faktiskt ha yllesockor till den lilla tajta svarta. Detta är innan lasse stefanz förra helgen:

köket fukkar ur

Kategori:

Jag vet att jag sagt det förut men asså vissa är född med en silversked i mun. Jag har en ohyvlad träslev i arslet jag. Nu när vi bestämt kök och det lixom är på gång. Vad tror ni händer då? För tre dagar sen så slutade diskmaskinen att funka. Och igår fuckade kranen ur, den har som släppt från ventilen så ibland har man vatten i den och ibland inte. Ibland kommer de bara kallt vatten och ibland bara varmt. Varför kunde de inte bara hållt typ 5 veckor till? Så hade vi sluppit detta. Åååh. Känns som att köket straffar oss för att vi tänker slänga bort det för ett nyare å finare kök. Haha :p

Well, familjen sover och vi hade varmvatten i kranen nu så jag passade på att diska bort. Nu dax att käka nå sen inhalation. Har mest legat hela dagen. Bara de vänder snart så blir jag glad.

Här är en "gammal" bild på grabbarna:

rida

Kategori:

Udg har vi lekt och pysslat och skjutit pistol här hemma. Sen var det dax klockan 13 för min son att få åka och testa rida för första gången. Eftersom jag är så galet allergisk att jag inte ens klarar av om ngn kmr med skor hem till oss som vart i stallet så hämtade kevins mommo honom tillsammans då med hans kusin jessica. Jessica har ju egna hästar och är riktigt duktig på att träna upp dem osv. Hon har tävlat i sm förra året också. Nå iaf så har han vart där och det ska tydligen ha vart en riktig succe. Han hade tyckt det var jätte kul. Efter ridningen har de nu åkt hem till mommo eftersom han måste duscha där och byta om och lämna alla kläder som vart i stallet hos henne så att hon får tbåtta det. Men jag är ändå så glad för min son att jag kunde ordna med detta åt honom även om jag själv inte kunde vara med och se. Ska få se bilder iaf :)

målbilder

Kategori:

Har ni nångång provat ha målbilder framför er för att klara av saker? Jag är rätt duktig på att glömma bort det men från tillfälle till tillfälle så minns jag det. Alltid när jag blir sjuk, alltså ordentligt sjuk med tex feber så som jag blir när jag har dropp (vilket jag har nu och därav kom på att jag skulle skriva om det) så använder jag mig av vardagliga målbilder och delmål. Det är väldigt tungt för mig när jag mår dåligt så då kan jag tex se framför mig att jag ska ta mig från soffan in i medicinrummer för att kunna ta min medicin. Jag målar upp bilden och ser framför mig hur jag tar mig de där stegen dit. Sen brukar jag klara det. Det är tex ett delmål. Sen kanske nästa bild är hur jag klarar av att gå till duschen så jag kan få värme på lederna, har väldigt ont i dessa av droppet. Osv. Det är faktiskt ett jätte bra sätt att klara av saker, både stora som små. På samma sätt använde jag mig utav målbilder för att komma igång med min träning och det har ju gått hur bra som helst. Dock med uppehåll nu eftersom jag ju är sjuk. Till helgen räknar jag med att kunna köra ett pass iaf. Vi får se om min kropp vill det. Men det brukar sträcka ut sig efter några dagar med dropp. Då blir biverkningarna mindre...

Familjen sover nu. Kev är ju också förkyld å sambon har vab så att jag ska ha lite hjälp när jag mår som jag gör.

Idag var det underbart väder på morgonen så jag satt ute och inhalerade. Har jag sagt att jag älskar att bo i hus?

Idag har vi btw fått hem ritningarna på vårat nya kök. Åååå va jag längtar till vi får det ;) i juni gissar jag på att det blir.

Annars har jag inte mkt att förtälja.

jag i lördags:

kevin <3

Kategori:

Alltså detta barn. Jag är så galet stolt över honom. Att han är så väluppfostrad. Men inte bara det, utan aom idag när både jag och han är sjuk. Så har han låtit mig sova inte mindre än fyra gånger. Han har hämtat festis åt mig när jag varit törstig. Följt med mig till sjukan. Mitt hjärta håller helt ärligt på att spricka av all kärlek jag känner. Och för allt detta duktiga så fick han somna med oboy runt munnen, utan att borsta sina tänder, framför en film. De händer aldrig annars. 

Mitt barn, mitt barn <3

kevin <3

Kategori:

Åh vaknar upp till strålande väder. Det i kombination med att vi får hem kevin idag gjorde verkligen min morgon. Jag ska va ute på gården med halvan idag :) skotta lite snö osv :)

Tänk att ett barn kan ge en ren och skär lycka <3

danseri

Kategori:

Asså gårkvällens förfest får 5 rumpskak av 5 möjliga :) sen var väl inte lasse stefanz nått för mig direkt. Nå jag for ju dit men var inte alldeles för länge där. Hann iaf träffa massa folk och surra lite innan jag bad christoffer hämta mig. 

Och påtal om christoffer. Alltså fyfan vilken karl jag har <3 igår plockade han och städade här hemma så att de skulle va fint när mina jobbarkompisar kom. Jag själv fick sminka mig osv i lugn å ro. Sen körde han oss till dansen och när jag kom hem från den så hade han städat bort all efter oss. Det är kärlek <3 

Idag får jag se vad jag hittar på.. nu inhalation iaf :)

a sinner, not a saint

Kategori:

Forgive me father for I have sinned. Jag har tjyvsmakat en å annan karamell. Säkert 10 st. Det var dumt. Fast samtidigt bra för jag känner ju att jag inte vill ha mer. Den där elden av längtan efter min "drog" godis släktes nu. 

Skulle sova lääänge idag men det blev inte så. Vaknade ju tamejtusan före 8. Så jag får väl vila en stund på dagen istället :) nu ska jag iaf inhalera tänkte jag..

Tjao

jeooaaa

Kategori:

Idag har jag jobbat och därefter var abstinensen alldeles för stor efter träning så det blev gym :) efter gymmet for jag på meditation och därefter käkade jag och fixade lite inför imorgon. Nu är jag hemma och myser i vårt nystädade hem. På övervåningen har en massa killar installerat sig för att lana här ihelgen. Men imorgon får de utrymma huset några timmar på kvällen för då kommer mina jobbarkompisar och vi ska ha förböj här innan vi ska ut på dans :) 
Skönt att bo i hus. Även om de lanar så märks det inte ens här på nerevåningen :) 

Hejs

min dag...

Kategori:

Snart får jag sova :) finns inge bättre när man är sjuk. Fast jag mår bra nu förutom att jag är slemmig. Men jag ska ha dropp om 1.5 vecka så jag står ut :) idag vaknade jag redan före 9 när dhl ringde och ville komma och leverera våra nya sommardäck. Sen inhalerade jag och kollade banshee. Världens bästa serie. Har ni inte sett den så gör de. Massor av knulla, slagsmål och annat kukmäteri :) den får 5 fisar av 5 möjliga :)
Somnade om när jag hade inhalerat och sov ända till 13.30. Sen har jag handlat och hämtat mediciner och lagat chili con carne. Ja och inhalerat igen då. Sen har jag kollat tv och nu har jag inhalerat igen för 3.e och sista gången för dagen. Så nu ska jag bara vänta på att klockan slår 20.00 för då tänker jag gå å sova.

Hejs

tidens gång

Kategori:

När min farsa pratar om saker han gjort, ställen han bott på, resor han vart på osv, som ägde rum innan jag var född så har jag så svårt att relatera till det. Jag fanns ju inte då så de är som svårt att sätta in det i ett kontext. Och tro mig, my old man brukar ofta dra upp anekdotrar ur sitt svunna liv. För honom känns det förmodligen väldigt nära till hands och som att det var igår. För mig hade det likväl kunnat vara på dinosauriernas tid. Så kommer vi då rakt in på det jag vill komma fram till. Jag gör ju exakt samma sak med min son. Berättar om ställen jag bott på. Pekar på huset i kullen och berättar. Jag berättar om när jag var precis lika gammal som honom och om mina bus. Jag berättar om min tonår. Osv. Jag undrar om han tänker och kommer att tänka precis som mig, att det likväl kunde vart för 800 år sedan. Helvette de känns ju som igår. 

Börjar jag bli gammal? 
Isåfall får jag tacka och bocka å det ödmjukaste. De är inte alla som kommer så här långt. Blir så här gammal. Typ 30. Med en sjukdom dessutom. 

Over n out/j

dans

Kategori:

På fredag ska jag på lasse stefanz. Hähä de ska bli intressant. Aldrig vart på nå sånt förr... 
Ska med jobbarpolarna :)

Ja alltså jag har inte tid att vara förkyld längre för jag vill träna!!! Har fan abstinens. 
Jag vill på gymmet och tamejfan tillåme upp på springbandet. Kanske om jag mår bra på torsdag. Jag som hade planerat att köra 6 pass denna vecka. Så blev det så här. Snark!

dans

Kategori:

På fredag ska jag på lasse stefanz. Hähä de ska bli intressant. Aldrig vart på nå sånt förr... 
Ska med jobbarpolarna :)

Ja alltså jag har inte tid att vara förkyld längre för jag vill träna!!! Har fan abstinens. 
Jag vill på gymmet och tamejfan tillåme upp på springbandet. Kanske om jag mår bra på torsdag. Jag som hade planerat att köra 6 pass denna vecka. Så blev det så här. Snark!

helt slut

Kategori:

Låg å vila på soffan tidigare idag. Är ju hemma från jobbet eftersom jag blivit förkyld. Så ringde dem från den firman som vi tagit in för att få offert på att göra om köket. Så han ville komma och måtta här idag och jag tänkte att de får han väl göra även om jag är sjuk. Så nu är de iaf på g :) köket är valt och det kmr nog bli sjukt snyggt. Fyfan va de känns skönt att veta det, att vi snart slipper detta tattar kök från 70 talet :) jag tror vi har nytt kök i juni :) 

Nu ligger jag på soffan igen. Ska sova lite så jag orkar inhalera sen. 

Hejs

snörvel

Kategori:

Jag vill inte vara förkyld. Jag vill träna!!! Blev en hemma dag från jobbet idag. Sovit från 20 tiden igår till 5 imorse. Ska kurera lite här med mediciner sen ska jag sova ännu mer. Vila is the shit när man är förkyld. Bara att lyssna på kroppen även om hjärnan vill annat..


Igår fick denna lilla vilde åka raggarbil med sin mobbo magnus. Gissa om de va populärt? :)

åååh

Kategori:

Jag har blivit förkyld. Täppt i näsan å ont i halsen. Nu ska jag dunderkurera mig. 


blää

Kategori:

Asså fifaen.. igår kom morsan å farsan hem från stugan så kev blev jätte glad och ville sova hos mommo och moffa. Jag hade inte hjärta att säga nej eftersom han inte hade träffat moffa på länge. Och själv visste jag inte riktigt vad man skulle hitta på men det slutade med att vi for till mange å drack lite alkohol och umgicks. Det var riktigt trevligt men nånstans under kvällens gång var det någon som plockade fram whiskey och det har jag hittills adrig ens smakat men igår tyckte jag att de var dax och det kommer jag aldrig mer att dricka. Fyfan. 

Nåja imorse kom kev hem och nu har vi vart och handlat. Får se om jag orkar springa ikväll på bandet. Det beror på hur trött jag är.
majbrasa

Kategori:

Här gjorde vi morgon 05.50 så de var ju iaf lite mer sovmorgon än på veckorna när jag stiger upp 04.40..
Tog det lugnt när vi vaknade och sen har jag inhalerat. Är ju helt otroligt tråkigt väder, snöar ute och har så gjort under några timmar. Visserligen tö men inte var jag sugen att vakna upp till detta iaf.

Igår var jag, kev, tindra och kerstin på majbrasa. Där delade de ut lotter och kev vann en såspanna formgett av jamie oliver :) haha.

när vi kom hem tänkte vi kolla film men halvan sov 3 minuter in i filmen <3