johannamodig.blogg.se

sjukisen

Kategori:

Igår hämtade jag kevin från dagis, han har egentligen pappa-vecka men Jag hade bokat in oss på barn rymd-yoga-massage. Han sa redan när jag hämtade honom att han hade ont i huvudet och jag frågade om han ändå orkar gå på massagen och de ville han. När vi kom dit så började han se hängig ut och när jag masserade honom kände jag hur han började bli febervarm så vi åkte hem. Kevin sov över här hemma från igår till idag så vi hade en riktig mysig eftermiddag igår. Jag vart tvungen att avboka min yoga på eftermiddagen för han ville vara med mej och det förstår man ju. Så vi myste ner oss i hans soffa och kollade lejonkungen. Kring 18 tiden somnade han så jag förstod ju att det skulle bli en tidig morgon. 05.30 vaknade han. Fast jag får ju sova vidare på soffan när han tittar filn men nu vaknade jag med :)
Han är fortfarande varm min lilla gosing. Idag ska jag skjutsa tillbaka honom till hans pappa och sen kommer han hem till mig och Christoffer på söndag igen :)

Så ikväll blir det halloweenparty för oss. Jag brukar tycka halloween är en av de roligaste helgerna på hela året att gå ut faktiskt. Vi får väl se om de blir det nu :)

I övrigt ska jag träna idag, ett styrkepass. Har "bara" sprungit 3 gånger i veckan så de ska bli kul med styrka :)

De va väl allt.  Hejs

kort och gott

Kategori:

Fått så sjukt mkt beröm på sjukan idag. De tkr jag sköter mig exemplariskt och att de är kanon bra att jag tränar 6 ggr i veckan :) blir såklart glad :)

Annars har jag inte mkt att berätta.

Men jag älskar min son och min sambo oändligt mkt <3

Cf vs frisk

Kategori:

Polarna: vi drar till magaluf! Packa bikinin och sminket. Redo på 30 min.
Cfaren: vi drar till magaluf, ska bara packa alla mediciner, fixa intyg, ha dropp så jag mår så bra som möjligt, se till att jag har medicin så jag klarar hela veckan osv. Redo om 2 veckor. 

Polarna: fest ikväll nu köööör vi!!! Untz untz untz!!
Cfaren: fest ikväll. Har Jag iv dropp att anpassa mig efter? Hur passar jag in inhalationen eller ska jag fuska? Ta medicinerna innan jag börjar dricka så jag inte börjar må illa av dem och spyr och så tror alla jag spyr för att jag druckit för mkt.

Polarna: äh men visst vi skulle ju bara hit över dagen och shoppa men de är ju värsta festivalen här tydligen så vi tar hotell och stannar natten.
Cfaren: antingen har vi här vart förutseende och packat med allt som behövs utifall att. Eller så stannar vi utan inhalatorn osv och få må halv risigt.  Eller så säger vi nej och party poopar Polarna och säger att vi måste hem. Fast så klart stannar vi ju, och mår halvrisigt ;)

Polarna: "usch jag är så förkyld att jag knappt kan andas genom näsan"
Cfaren: "fan vilken bra dag, jag har bara haft 14 host attacker och de var ju bara tungt att andas halva dagen"

Polarna: "åh nu får jag dålig lön för jag var sjuk 3 dagar. Dessutom var jag tvungen att köpa alvedon och bisolvon."
Cfaren: "fin lön denna månad, kunde ju jobba 17 av 20 dagar. Och betalat bort 2200 på högkostnadskortet på medicin så nu är de gratis ett år till"

Polarna: kommer hem sent en kväll och jobbar dagen därpå. Måste hänga tvätten innan de kan gå å sova. Ska upp 06.30, börjar 07.00
Cfaren: samma här men jag har 1.5 timmes medicinering också framför mig innan jag kan sova. Du kan sova till 06.30 om du börjar 07. Jag måste upp 04.45 om jag börjar 07.00

Cfaren: "åh är du redan klar med att ta blodproverna. Aha blev de bara 15 rör idag. Aja de va ju inge man är van vid 40 rör"
Polarna: "så slaktade hon nästan mig, fick typ slut blod. Trodde jag skulle dö. Vart helt blek". De tog ett stick i fingret!


vår dag

Kategori:

Idag har jag vart och tränat på morgonen. Därefter for jag och kevin på badhuset och vi drog även med morsan. Sen blev de lördagslunch på at och därefter for vi hem och nu på kvällen har vi vart på en show med trollkarlen Claes darnell.. Var jätte roligt :)
 
Kevin somnade på 3 röda och jag ska också i säng nu. Ååh vad de är trist när sambon jobbar övertid å helg hela tiden.. längtar till han är klar :)
Visserligen är han klar imorn och har ledigvecka från måndag men då åker ju jag till sjukan i Huddinge så vi kan inte njuta å mysa förrens på onsdag kväll när jag kommer hem :)

bloppis

Kategori:

Tänkte sälja ett stycke cystisk fibros. Det som ingår i köpte är förstörda lungor, 50% lunkapacitet, mycket slem (ca 1/2 liter per dygn) behov av medicinering med inhalation 3 timmar om dagen och ca 50 tabletter om dagen, nässpray och snabb inhalationer. Sjukhus besök i Huddinge 1 gång i månaden 2 dagar. Sjukhus besök i Sunderbyn ca 2 ggr om året. Antibiotika dropp som bäst var 3.e månad men mer normalt varannan månad och vid ännu sämre tillfällen än oftare. Medföljer också magproblem och operationsärr  (ett över magen ca 15 cm. 2 st ovanför höger bröstet några cm, några små ärr här och där också. Värk i axlar och nacke ca 90% av tiden pga spänningar efter inhalationer och tungandning, här medföljer också huvudvärk flera dagar i veckan som kommer från spänningarna i axlarna/nacken. Vidare får ni med lite diverse biverkningar av olika mediciner och ledvärk. Vid springträning får ni förmånen att vara beroende av syrgas. Dessutom ingår att ni bör träna varje dag men jag brukar iaf tillåta mig en vilodag i veckan. Sist men inte minst får ni med ångest och vetskap om att ni förmodligen inte lever lika länge som andra. 

Väl mött. Pris kan diskuteras. 

idag

Kategori:

Tränat tisdag onsdag torsdag. Idag skulle jag också ha tränat men jag gav min kropp något annat den behövde idag, massage och sen 1 timmes vila. De kändes precis rätt och var så himla härligt :) bästa massagen jag någonsin fått upplevde jag idag. Var inte samma thaitjej som jag brukar få. Hon är ju duktig min vanliga också, men denna var ännu bättre.  

Efter vilan for jag på apoteket osv. Nu spelar Kevin xbox och jag väntar på cris. Vi ska ta hämtat idag för jag kände verkligen inte någon ork att laga mat. 

Jaa, idag var jag till tandläkaren med Kevin. Han hade fina tänder, allt var som det skulle :)

mat å träning

Kategori:

Förra veckan blev det 6 pass träning. Igår hade jag vilo dag och ikväll blir de pumping. Enda jobbiga är att jag inte tkr om att träna på kvällen för jag är så jäkla trött. Tränar mkt hellre på dagen. Men eftersom jag tkr pump är riktigt kul så går jag ändå hellre på det passet än på gymmet. Därför får de bli träning klockan 19 idag..

Annars har jag Inte mkt att berätta. Var helt slut efter jobbet idag. Gick 8-15. Onsdag och torsdag går jag 8-16. Det är för att jag måste vara borta några dagar nästa vecka för då ska jag till huddinge på sjukhuset.. Och istället för att mista ännu mer lön så jobbar jag fler timmar 3 dagar nu.. 

Eftersom jag hade vilodag från träningen igår så hann jag med att laga korv och mos till kev, souvaskebab till cris. Souvas och västerbottensostpaj till mig och baka bröd :)

att lyssna på tystnaden

Kategori:

Grabbarna sover och jag sitter vid köksbordet och bara lyssnar på ljudet av inga ljud alls. Tystnaden sjunger sin vackraste melodi för mig och stillheten går nästan att ta på. Jag sitter här och tänker på hur lycklig jag är. I maj höll jag på att dö, jag har nog aldrig vart så nära förut. Det har vart en tung sommar men jag har kämpat och jag har klarat det. Det är mörkt nu, men jag har tänt ljus. Jag sitter och ser in i lågornas sken och låter sinnet drömma sig bort. Jag fylls av tacksamhet. Tacksamhet för att min kropp valde att fortsätta. Jag är inte klar här än. Har saker att uppfylla. Klara av. 
Och jag har min familj, min son och min sambo, de allra underbaraste människor jag någonsin mött. 

angående dropp

Kategori:

Svar på din kommentar bettan: jag sa till Ann som är min läkare att varje gång jag blir akut sjuk och ringer Sunderbyn så tycker läkarna där att jag ska åka på akuten. På akuten tas ju vanliga triage kontroller och jag ligger ju oftast bra i crp/saturation/temp/bltr osv. Då tkr läkarna på akuten att jag kan klara mig till dess Sunderbyn skrivit ut antibiotika och apoteket kan leverera de vilket ju i bästa fall tar 2 dygn men om de är intill en helg så kan de ju va så att blir jag sjuk på torsdag har jag inte droppet förens tisdag veckan därpå.  Det är alltså 5 dygn. Och förutom att de tyckt att jag kan vänta på de så har dem tillåme vart i kontakt med lung jouren i Sunderbyn och rådgjort och kommer in och säger att jag kan starta med heracillin fram till dess. Hahha jag har ätit heracillin i många år nu, 1.5 gram x 3... så de har vart ett jävla svallande och jag har fått bli förbannad för att få med mej antibiotika från akuten så att jag kan blanda själv hemma. 

Berättade i Huddinge hur det är, sist jag kom ner till Huddinge var jag helt jävla full i slem och Sunderbyn tyckte inte överhuvudtaget jag behövde starta dropp när jag hade telefonkontakt med dem. De är som att de inte lyssnar på mig och tror mig när jag säger att jag behöver antibiotika  (när de är akut alltså) men så jävla kul är de inte att ha dropp att jag skulle ringa och begära de i onödan. Iaf så sa Huddinge att jag i fortsättningen ska ringa dem direkt så skriver de ut medicin sen ringer jag sjukhus apoteket och ber dem aktivera receptet så de blandas. Då får jag ju iaf de inom 2 dygn. Men självklart tyckte dem inte de var allra bästa sättet för de tycker ju också jag borde kunna få tillgång till antibiotika att blanda själv om jag absolut måste starta samma dag. De sa att jag annars kan åka ner med första bästa flyg så startar de upp mej nere i Huddinge. 

Ann på Sunderbyn fick höra allt detta och att jag tycker det är hemskt att de ska vara så. Hon blev själv bestört för hon sa att hon poängterar till de läkare som studerar i Sunderbyn att de spelar ingen roll om triage kontrollerna ser bra ut för oss med cf/pcd/kol för vi kan ändå ha infektion som eskalerat. Därför skulle hon ta upp med alla studenter samma sak igen och dessutom ta upp i läkarstaben när de har möte att det är viktigt att de inte flyttar över problemet till akuten utan  att faktiskt se till att vi får antibiotika utskrivet av dem så fort vi ringer och säger att vi behöver det.  Så vi får väl se om de börjar fungera bättre eller om de fortsättningsvis också kommer tjorvar men då kan jag iaf vända mig till Huddinge.  


denna vecka

Kategori:

I måndags var jag i Sunderbyn på läkarbesök. Tog upp att jag inte är nöjd med hur de hanterar mig när jag behöver iv antibiotika akut. Tyckte jag fick gehör för mina synpunkter så det ska bli intressant att se om det även kommer följas. 

Sen vart det Leos lekland och massa bus :) på tisdagen började jag jobba igen och det var kul att komma tillbaka. Sen vart det pump för mig på eftermiddagen. Onsdagen var jag ledig från jobbet och då vart det pulstabata :) idag har jag jobbat och sen har jag och cris lagat mat tillsammans och nu ska jag iväg på yoga. 

Har vart två högst intressanta samhälls program  på tv denna vecka, eller de är alltid intressanta men nu tog de upp två ämnen som jag finner viktiga. Uppdrag granskning tog upp angående psykvården och självmord och kalla fakta tog upp angående samer och tjuvjakt och polisiära arbetet kring detta. 

Well, dax att dra på yogan :)
I söndags när vi var å bowlade :)

jaooo

Kategori:

Är de någonsin slut på galenskapen? Nu tror jag att jag åkt på pleurit.. lungsäcksinflammation. Kan inte tänka mig att det är något annat... nånnå..

Idag har vi varit på Kevins hockeyträning, eller ja, när vi kom dit så var de ingen träning. Så då for vi å käka istället sen hälsade vi på min farmor och därefter for vi till Jenny och milo. Sen for vi på lapland quality hotell och bowlade. Därefter drog jag och kev hem och lagade middag. Nu äre mys i sängen med halvan framför lejonkungen.

Imorgon drar vi till luleå, jag ska på sjukan och därefter blir de Leos lekland :) så förbi Hanna på hemvägen och se hur de bor :)

Annars har jag inte så mkt att berätta. Börjar jobba på tisdag. Hoppas smärtan släpper till dess men förmodligen inte. Ska prata med läkarn om det...

Hejs

grabbhalvan

Kategori:

Igår var jag på loppis i malmberget med kev. Han hade pantat burkar så han fick ihop 130 spänn, på loppisen köpte han ett par inlines för 50 spänn. Sen for vi på stan och där hittade han ett par batmansockar för 79 kronor, vuxen storlek. Så dessa skulle han prompt köpa åt crissan. Hur gulligt är inte det? Så han tog sina sista pengar och köpte dem :) sötunge.  

När vi kom hem så for vi ut och tränade att åka inlines. Träffade en granne som vi inte träffat förut, ho6n sa till kevin: va duktig du är, och vilken snäll storasyster du har som lär dig åka :) fick rätta henne och säga att jag är mamma 😂

Sen bestämde vi att gå ut på Olles och käka på kvällen när Christoffer slutat. Så jag sa det till kevin och la till att om han känner sig alldeles för trött (för cris skulle va klar vid 20 tiden och de är ju Kevins normala sovtid) så kunde han få åka till Kerstin medans och vara där. Så då sa han direkt att han nog är för trött för Olles. Haha :) nå iaf så frågade han själv om han fick sova hos dem och egentligen behövdes ju inte det men han ville ju utan att det var på något sätt påtvingat och han har ju aldrig sovit borta annat än hos mormor och morfar så jag sa att de går bra. Tänkte vi får väl se om jag får åka och hämta honom men cris ringde sin mamma när vi var på väg hem från Olles vid 21.30 och då hade kev gått och sova så de gick ju hur bra som helst ;)

Nu ska jag och hämta honom och sedan ska vi på ishallen på hockey träning :)

Hejs

min familj :)

Kategori:

Jag sitter i mitt medicinrum och inhalerar.  Utanför hör jag MIN familj. Min son och min blivande man. De spelar memory och skratten avlöser varann. Jag känner kärleken flöda i mitt hjärta. Något gjorde jag rätt för att få dessa två helt underbara människor i mitt liv. Christoffer är allt som jag någonsin hade kunnat önska mig. Och att få vara mamma till Kevin, de är större än jag nog någonsin kommer kunna ta in.

<3

känslor

Kategori:

Ångest, bara ordet smakar beskt. Fram till jag var 23 år så visste jag inte riktigt vad det innebar. Men sen har jag fått min beskärda del. Det hade säkert absolut kunnat vara värre. Men det hade också kunnat vara bättre. Men ärligttalat så är jag inte rädd för att känna ångest. Det är för mig ett bevis på att jag faktiskt har hela känsloregistret inom mig. Allt från euforisk lycka, till ångest. Jag skäms heller inte över det. Jag har ju inte valt att ha det, men däremot är jag glad över att jag har ett val om hur jag ska hantera det. Att vara lycklig börjar och slutar i huvudet. A positive mind brings a positive life. Att tillåta sig själv känna ångest tror jag är bra. Precis som att tillåta sig själv att känna sorg,  ilska, lycka, glädje och kärlek. Det allt handlar om är hur man sedan hanterar det.  

Jag tror att sorg och glädje faktiskt kan gå hand i hand. Det är intet något man bör förneka eller skämmas för. Att man har vissa dimensioner i sitt liv där man är lycklig, samtidigt som man har dimensioner där man har sorg, det är det som gör oss till människor. Jag tror heller inte att man ska ha dåligt samvete mot sig själv, för att man kan känna två motstridiga känslor samtidigt. Det finns många exempel på vad jag menar men ta tex att någon nära dör,  samtidigt som man finner kärleken/får barn eller dylikt. Det är motstridigt men jag tycker det är helt okej att känna allt samtidigt. Hellre det än att inte känna alls. 

Ibland tillåter jag mig själv gå in i mitt egna inre rum. Dit kommer ingen annan, där är det bara jag och där har jag gjort många resor. Min fysiska kropp har vart på exakt samma plats, men som min själ har rest. Det är i detta rum jag konfererat mången gång med mig själv, och fattat de allra viktigaste besluten. Jag tror alla människor behöver ett sådant rum, men det är nog bara en bråkdel som faktiskt har det. De beslut som fattas här, när jag sitter naken och blottad för min själ, de besluten följer jag. Är det engångs bestämt där inne, så är det också det jag lutar mig tillbaka och litar på i verkligheten. 


Nu ska jag sova. För i drömmen möter jag framtiden. Gonatt

jaooo

Kategori:

På måndag åker jag till luleå på sjukhuset. Lovade Kevin att gå på Leos lekland när vi är där också :) 

Veckan har bestått av tapetserande och det är klart nu. Eller ja, de ska tapetseras i trapper och hallen på övervåningen men de kan vi inte göra än, måste beställa tapeter först :) 

Igår var jag på pump. De kändes bra. Skönt att vara igång med träningen igen. Känner mej faktiskt frisk och kry nu men jag går med oro i kroppen att jag mitt i allt ska bli sjuk. De är nog för att jag vart sjuk så mycket de senaste 5 månaderna så jag nu oroar mig. Jag kommer nog över det.

Längtar att jobba också, på tisdag är mitt första skift :) känns som en evighet sen jag blev sjuk och tänkte jobba ändå men var så dålig på natten att jag helt omöjligt hade kunnat jobba. Därefter var jag dålig en vecka innan jag gav med mig och åkte på akuten och ja, på den vägen är det...

Här är ena tapeten

äntligen

Kategori:

Fullt upp hära. Nu har vi äntligen fått köksskåpet, hörnhyllan, kaklet och fläkten på plats. Så nu håller jag på med spackling så jag kan tapetsera sen. Visst har vi ju lite kvar att göra men det börjar iaf att närma sig ett slut. 

Så ska vi beställa en täljstenskamin så vi får govärme här i huset i vinter :)

Så hela helgen ska jag spendera med tapeter osv ...

Nåja, nu inhalera. Är klar med droppet nu, så skönt :)