johannamodig.blogg.se

känslor

Kategori:

Ångest, bara ordet smakar beskt. Fram till jag var 23 år så visste jag inte riktigt vad det innebar. Men sen har jag fått min beskärda del. Det hade säkert absolut kunnat vara värre. Men det hade också kunnat vara bättre. Men ärligttalat så är jag inte rädd för att känna ångest. Det är för mig ett bevis på att jag faktiskt har hela känsloregistret inom mig. Allt från euforisk lycka, till ångest. Jag skäms heller inte över det. Jag har ju inte valt att ha det, men däremot är jag glad över att jag har ett val om hur jag ska hantera det. Att vara lycklig börjar och slutar i huvudet. A positive mind brings a positive life. Att tillåta sig själv känna ångest tror jag är bra. Precis som att tillåta sig själv att känna sorg,  ilska, lycka, glädje och kärlek. Det allt handlar om är hur man sedan hanterar det.  

Jag tror att sorg och glädje faktiskt kan gå hand i hand. Det är intet något man bör förneka eller skämmas för. Att man har vissa dimensioner i sitt liv där man är lycklig, samtidigt som man har dimensioner där man har sorg, det är det som gör oss till människor. Jag tror heller inte att man ska ha dåligt samvete mot sig själv, för att man kan känna två motstridiga känslor samtidigt. Det finns många exempel på vad jag menar men ta tex att någon nära dör,  samtidigt som man finner kärleken/får barn eller dylikt. Det är motstridigt men jag tycker det är helt okej att känna allt samtidigt. Hellre det än att inte känna alls. 

Ibland tillåter jag mig själv gå in i mitt egna inre rum. Dit kommer ingen annan, där är det bara jag och där har jag gjort många resor. Min fysiska kropp har vart på exakt samma plats, men som min själ har rest. Det är i detta rum jag konfererat mången gång med mig själv, och fattat de allra viktigaste besluten. Jag tror alla människor behöver ett sådant rum, men det är nog bara en bråkdel som faktiskt har det. De beslut som fattas här, när jag sitter naken och blottad för min själ, de besluten följer jag. Är det engångs bestämt där inne, så är det också det jag lutar mig tillbaka och litar på i verkligheten. 


Nu ska jag sova. För i drömmen möter jag framtiden. Gonatt

Kommentarer


Kommentera inlägget här: