johannamodig.blogg.se

insikt och utsikt

Kategori:

Haha kommer så väl ihåg när vi var på Ronald Mc Donald för många år sedan. Säg att jag var kring 13 års åldern. Så träffade vi en "tant" i mina ögon, hon var ju typ 25 år och hade cf. Har för mig att hon inte mådde så bra i cfen. Nåja hur som helst så sa hon till mig att jag skulle sköta mig och ta mina mediciner och att jag kommer ångra mig sen om jag slarvar, att jag ska tänka på framtiden. Nu har jag ju visserligen skött mig för det mesta men jag hade ju en period under tonåren där jag slarvade. Nå men hur som helst så tyckte jag inte alls att det var intressant att lyssna på den där tjejen. Vad skulle hon möjligen kunna lära mig. Jag bestämmer ju själv. Tyckte jag. Men så fel jag hade,  jag bestämmer inte själv, jag bestämmer en del själv, resten bestämmer min sjukdom åt mig. Då kan jag bara göra det som behövs för att försöka ta bestämmande rätten åter. 

Och nu sitter jag själv här som en tant. Och säger till de yngre att det nog är bäst att de sköter sig. Att de kommer ångra sig annars. Att de bör tänka på framtiden. 

Och jag inser att de skiter fullständigt i mina idiotiska (kloka, men de förstår de ju inte än) råd. De "bestämmer väl själva!" Och jag tänker att om några år kommer ni också förstå. 

värk

Kategori:

Ibland kör man bara på och tänker inte så mkt på konsekvenserna. Märkte just hur spänd jag är, satt med axlarna mot öronen och musklerna är som fiolsträngar. Försökte slappna av och kände verkligen hur ont jag har. Blev att ta värmekudde på axlarna. Måste boka massage i veckan. Önskar jag hade haft Hanna här, och att hon inte hade haft problem med sin axel för hon masserade alltid mig tidigare när jag hade ont. 

och så plötsligt finns den bara där

Kategori:

Har cyklat med Kevin till coop och sen vidare till crille å Kerstin idag. Han är så otroligt duktig min lilla prutt :) lärde sig cykla i förrgår och nu har han cykla hela den långa vägen fram och tillbaka :) 

Tapetseringen i kök/hall har ju inte blivit av eftersom jag inte orkat. Dels mått dåligt och dels inte alls haft någon lust till det men idag när vi var hos crille och Kerstin så höll de på att tapetsera och på vägen hem från dem så slog orken och lusten till med full kraft i mig så jag har stått och spacklat och fixat skarvarna osv nu. Har väl typ hunnit hälften men nu tar jag kväll. Orkar inte allt för mkt för jag vill inte ta ut mig totalt. Fortsätter litegrann imorgon, då kommer även en vän hit och hjälper mig :)

Hejråå

så många ord

Kategori:

Slutet på september och riktigt höstrusk ute. Jag blir alltid så melankolisk på hösten. Jag vill alltid lyssna låtar som passar med sinnesstämmningen. Jag flyr till mitt inre rum. Det är så tvehågset och ibland är det som att jag inte kan bestämma mig för om jag älskar eller hatar hösten. Men det är väl som jag sagt förut, för att kunna hata måste man ha älskat och jag tänker att det kanske ändå är så att jag både hatar och älskar denna årstid. Det kanske är bra att få vara lite melankolisk och låta själen dimpa, låta lugnet komma.

Jag har så mycket som bubblar under ytan just nu. Det är som en regnbåge av känslor och jag vill låta varje färg, varje känsla, komma till uttryck. Allt jag upplevt med min sjukdom, ett liv, en historia. Jag borde, nej, jag MÅSTE skriva en bok. Men man skjuter väl på det så länge som man inte är redo. Precis som en alkoholist dricker så länge som den är törstig om vi ska använda metaforer. Men jag vet att jag måste låta fingrarna löpa över tangenterna. Jag måste få det gjort. När jag är redo. 
Och varje höst tror jag att nu är jag redo. Vi får se när det är på riktigt. När jag inte längre kommer att skjuta på det, när boken verkligen blivit skriven. Men jag kan inte sitta där i slutet och ha suttit bort min chans. 

Nu vart det djupt här. Eller är det kanske bara massa vackra ord som bildar meningslösa meningar?mycket nu

Kategori:

Haha ja ni. . Förkylningen blev bättre men slemmet blev oändligt och Jag hade ingen möjlighet att hålla efter. Åkte till Stockholm imorse för att vara på sjukhuset imorgon och på torsdag men jag ringde dit och bad om att få komma redan idag och starta dropp för de här var inte möjligt att inhalera bort. SJÄLVKLART FICK JAG DET :) Ringde ju Sunderbyn förra veckan om samma sak men där fick jag ju inte direkt någon hjälp. Litar mindre och mindre på sjukvården hemma. Det ska vara Huddinge. Punkt slut. Som min Ssg sa: alltså vafan du är ju helt full av slem. Nä nå ska du få köra igång direkt :) man får väl vara glad att man iaf har ett ställe att lite på :)

Ihelgen var vi i luleå och kollade hockey. Det var helt okej fast tyvärr förlorade ju luleå.. 

Jo, har vart mycket om skolmaten på tapeten under förra veckan. Jag blev rent av förbannad. Kommunen har beslutat att ungarna enbart ska få vegetarisk mat på tisdagar. Hur sjukt är inte det? Ska man verkligen ta bort valfriheten? Alla andra jävla dagar får man välja om man vill ha kött (inklusive fisk och fågel) eller veg. Men nu ska man inte få göra det på tisdagar? Så finns det på riktigt människor som tycker det är bra? Som tycker att det är ju inte så farligt.  Nä, men då ska man ha en fläskkött onsdag och tvinga muslimska barn att äta det också, för de är ju heller inte så farligt. Och en kött fredag där vegetarianerna måste äta kött för det är heller inte någon fara, är ju bara en måltid i veckan. 
Vi i våran familj är stolta jävla köttotarianer och ingen jävla politiker ska bestämma att inte mitt barn kan ha valfriheten.  Om han sen väljer kanin mat så är det så klart helt okej. Men valfriheten ska de inte få ta bort. Nåja, har skrivit under en blankett där jag klagar och dessutom har jag fyllt i en blankett om specialist till Kevin på grund av våran religiösa tro. Där jag specificerat att han måste få kött/fisk/fågel även på tisdagar :)

Nå nu sängen. Så jag orkar sjukan imorn. Hejs
Pojkarna diskuterade innan hockeyn i lördags. Fast jocke kom sig aldrig till arenan så...haha ;)
 

thiihi

Kategori:

Förkylningen har vänt och det börjar gå åt rätt håll. Halsont ett är över och febern också. Har fortfarande snuva och slem och lite hosta. Men jag kanske överlever denna förkylning lite lindrigare än annars :)

Till helgen är det seriepremiär för Luleå i shl :) 

Btw är jag och kev med i rfcf-tidningen :) här är vi på en helbild :)

sjuk..

Kategori:

Jaha.. imorgon skulle jag börja jobba men i förrgår kände jag mig lite förkyld och nu har de brutit ut helt. Måste ju fått influensa eller nå. Ligger med feber å frossa, snuva hosta slem och halsont. Igår var jag ut på partajj men kände ju att jag inte var kry. For hem vid 00 dels för att jag var helt slut och dels för att de ändå sög på krogen. Idag har jag legat hela dagen med förkylningen och tråkigt är det. Värker i hela kroppen.  

Nånnå vet ju tvungen å ringa jobbet och säga att jag inte kommer imorn. Får ringa min läkare å surra med henne imorgon också och få intyg. 

Var på bingo igår på dagen, vann 1000 spänn faktiskt :)


fredag

Kategori: Allmänt

igår blev jag klar med droppet och skönt var det. har ännu tobi podhaler i typ 2 veckor till. men det är ju inte något som är jobbigt. 4 inhalations puffar så är de klart lixom. Unnade mig en lång dusch och tvättade håret idag. Det är de bästa med att ta bort nålen, att man kan duscha utan problem. Testade till och med att locka håret efteråt. Jag är ju totalt ointresserad av smink kläder och hår. Så jag är ju jätte dålig på sånt där också. Men på senaste tiden så har jag börja tycka de kan va kul att vara fixad ibland så jag har faktiskt lärt mig göra en fiskbensfläta och locka håret med plattång. Haha 29 år gammal...
nå men jag mår inte helt hundra idag. Har huvudvärk och illamående men förhoppningsvis går de snart över.

hade tänkt tapetsera i veckan men det blev ingenting av med det. Så trist att göra det själv och så måste vi fixa lite små saker innan jag kan göra de ändå så. och eftersom cris jobbar 12timmars hela helgen så får det vänta.
 
annars vet jag inte så mkt, har beställt en vinteroverall till kevin. han fick den av mormor och morfar (alltså min morsa å farsa, kevins mormor å morfar). Tack så mkt <3
 
trivs helt sjukt bra i mitt röda hår :D
 
 

bättre bild

Kategori:

Här är en bättre bild när de är ljust

Hejs 

såja

Kategori:

De fick bli rött. Jag tog mod till mej och satte först en färgbomb för att se om jag gillade det och de gjorde jag så då gick jag till frissan. Här är resultatet


Idag blir det att besikta bilen och så ska jag nog slipa lite på en sak som ska målas. Ni får se bild när den är klar :) 
På fredag kommer tapeterna vi beställt så mest troligt hänger jag upp dem ihelgen :)

Nu frukost

förändring

Kategori:

Är sugen på en förändring med mitt hår men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Rött? Lila? Blont? Eller samma som nu? Iaf ska jag toppa håret för de är så otroligt slitet men samtidigt som jag vill spara mitt långa hår är jag sugen på att klippa av det lite grann. Hösten förde onekligen med sig massor av behov av att ändra frissan :) Haha. Kan nån ge förslag? Så här är de nu:

gomorron

Kategori:

I torsdags var jag klar i Huddinge med årskontrollen. Allt var samma som förra året och något var just lite bättre. Skönt de så det inte var sämre :)

Tog tåget från Stockholm på torsdagkväll och hoppade av i Umeå på fredagmorgon. Morsan och kevin fortsatte med tåget till gällivare. Jag Gick till hotellet vi hade bokat för helgen och inhalerade och passade på att gå och träna på gymmet. Sen duschade jag och mötte upp med lizzo för lunch och sällskap. Hängde med henne hela dagen och gick hem till dem och kollade hur de bor. Mot kvällen följde hon mig till hotellet och jag inhalerade i väntan på Christoffer, tessan och Emil skulle komma med bil från gällivare. När de kom så åkte vi och hälsade på deras kusin i umedalen och därefter bar det av tillbaka till hotellet för att sova.

Lördag morgon och det var den stora dagen :) all dödsrädsla jag hade känt hela veckan var som bortblåst och jag var enbart taggad. Kändes så jävla kul det som låg framför oss. Efter en redig hotellfrukost  (iaf för mej och tessan, grabbarna var nog för nervösa) så bar det av till Umeå flygplats fallskärmsklubb. Dels var vi ganska tidiga och dels drog det ut lite på tiden men tillslut fick vi kläder och sele och mössor osv. Jag och Christoffer var först ut.  Vi gick till ett litet mini plan där vi packade in oss med de vi skulle hoppa med. Plus att det var 4 andra som också skulle hoppa. De första klev av på 1500 meter. Vi fick chansen att titta ut genom den öppna dörren och känna lite puls. Underbar känsla men vi skulle ännu upp på 3000 meter :) sjukt att se när de klev av och bara swisch så var de borta. Vi fortsatte sedan att stiga och passerade tillochmed 3000. På 3200 var det våran tur och jag och min tandem instruktör var först ut. Så mäktig känsla att hänga ut ur planet medan han satt på kanten. Sen small det bara till och här finns det faktiskt inte längre ord för hur det var. Det var min livs största adrenalinkick, det var ren och skär eufori. 1700 meters fritt fall sen tog skärmen och allt blev lugnt och tyst. Vi gled sakta ner mot marken och jag bara smälte det jag just har fått uppleva. Det första jag sa till Jonas  (tandemaren) när vi kunde börja prata efter att han drog skärmen var: fyfan va kul, det här var inte sista gången jag hoppade. 

Och nästa sommar blir det nog igen. Vet inte vad som skulle kunna toppa denna adrenalinkick. Men om nån vet så säg till :)

Innan hoppet:

 
Efter hoppet: