johannamodig.blogg.se

insikt och utsikt

Kategori:

Haha kommer så väl ihåg när vi var på Ronald Mc Donald för många år sedan. Säg att jag var kring 13 års åldern. Så träffade vi en "tant" i mina ögon, hon var ju typ 25 år och hade cf. Har för mig att hon inte mådde så bra i cfen. Nåja hur som helst så sa hon till mig att jag skulle sköta mig och ta mina mediciner och att jag kommer ångra mig sen om jag slarvar, att jag ska tänka på framtiden. Nu har jag ju visserligen skött mig för det mesta men jag hade ju en period under tonåren där jag slarvade. Nå men hur som helst så tyckte jag inte alls att det var intressant att lyssna på den där tjejen. Vad skulle hon möjligen kunna lära mig. Jag bestämmer ju själv. Tyckte jag. Men så fel jag hade,  jag bestämmer inte själv, jag bestämmer en del själv, resten bestämmer min sjukdom åt mig. Då kan jag bara göra det som behövs för att försöka ta bestämmande rätten åter. 

Och nu sitter jag själv här som en tant. Och säger till de yngre att det nog är bäst att de sköter sig. Att de kommer ångra sig annars. Att de bör tänka på framtiden. 

Och jag inser att de skiter fullständigt i mina idiotiska (kloka, men de förstår de ju inte än) råd. De "bestämmer väl själva!" Och jag tänker att om några år kommer ni också förstå. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: