johannamodig.blogg.se

Dålig

Kategori: Allmänt

Jag är ju tok dålig på att prioritera bloggen. Alltid fullt upp. Sen sist har jag vart i Huddinge och fått svar på årskontrollen plus sjukgymnastik. Sen hem, då blev milion magsjuk, sjukan här och ligga inne med vätskedropp för honom en natt, hem, maken blev magsjuk, Kevin magsjuk. Sen blev de friska, och samma dag fick milion öroninflammation istället. Sjukan igen och fick Kåvepenin utskrivet, ge honom de, så blev han risig i magen av antibiotikan istället. Tvättat en miljon maskiner känns de som. Kört på här hemma med allt vad sjukor heter i 1,5 vecka ända sen jag kom hem
Från Huddinge, och nu packa om för nu ska jag ner dit igen imorgon för lite mer sjukgymnastik inför julen👍🏻 så jag kan lugnt säga att de kmr ha vart 3 intensiva veckor när detta är över. 

Nåja, köpt gymkort till quality hotell nu också, känns kanonbra. Trivs verkligen att träna där, lugnt och mysigt och lite folk. Underbart med bastu också. Känns jätte bra att kommit igång med träningen:)

I övrigt vet jag inte så mycket mer, livet rullar på. Fick frågan hur jag orkar med allt trots att jag är sjuk. Men det är ju ett aktivt val jag gjort, jag har valt att ha barn och med barn så innebär det att man kör dygnet runt. Jag har valt att aha två barn, att gå igenom de där första sjukdoms åren igen. Göra allt på nytt, blöjor, barnmat, natt ingar, dagis.. u namn it. Jag valde det därför att allt lycka glädje och kärlek de ger är så mycket mer värt än de jobbiga. 

Men jag skulle faktiskt inte råda alla med cf att skaffa barn hur hårt de än låter. Ska man skaffa barn och man har cf så finns det vissa saker man ska tänka på innan. Dels att man har en partner som är införstådd med att de kommer krävas så mycket mer av honom/henne än av friska partners. Du ska ha tid till inhalationer, sjukhus, mediciner och träning oavsett vad som händer. När hela världen rämnar omkring dig ska du ändå kunna göra det. 
Dessutom krävs det en till person i ens närhet som ställer upp, för de går inte på bara två. De kommer komma tillfällen då nån tredje måste kliva in och hjälpa er. För min del har jag min mamma, hon kommer varje morgon som min man arbetar och tar hand om milion så att jag ska kunna inhalera ordentligt och ifred. 
Därutöver ska man nog fråga sig själv om man innan man skaffar barn prioriterar sig själv och sin sjukdom, att man tränar och inhalerar precis så som man ska, eller om man väljer bort de ofta eller ibland för att man prioriterar att göra nått annat. Om man svarar ja på att man prioriterar annat, då ska man först jobba med sig själv och se till att man har en ordentligt fungerande vardag där man faktiskt visst inhalerar och tränar. När den rutinen sitter och har suttit under en längre tid (inte en månad eller två, utan åtminstone ett år) då först är man redo för barn. För när barnet kommer så är man fortfarande sjuk och man måste fortfarande ta hand om sig själv, man måste faktiskt vara lite egoistisk. För när du väl har ditt barn, då är de ganska lätt att drabbas av ångest om man mår dåligt och är slemmig och inte sköter sig. Inte för sin egna skull primärt, men för sitt barns. 
Det sista jag tänker är att man också ska vara medveten om att barnen finns där dygnet runt, de spelar ingen roll om du har lunginflammation och 40 graders feber, de är där och du måste ta hand om dem. 
Sen kommer det så mycket annat med barn än bara
Omvårdnaden. De innebär skola, läxor, kompisar, träningar, skjutsa, hämta, diskutera, natta, natta om, vakna nätter, oro, sjukdomar osv. Vill inte låta negativ för det är mycket mer som är positivt, men man måste förstå att man aldrig mer kommer vara den viktigaste personen i ens egna liv, det kommer barnen att vara, men man måste hela tiden jobba med att mitt i allt de där ändå göra sig själv till den viktigaste personen. Därför att även om barnen är de viktigaste för dig som förälder, så är du den viktigaste personen för barnen, och du kan inte missköta dig eller strunta i något, för du kan inte dö för tidigt i onödan för dina barn kommer behöva dig så länge de bara går.

Nu ska jag packa och laga middag, blanda dropp, plocka disken, tvätta, göra läxa med min äldsta son, städa undan och sen ta det lugnt. Min man jobbar monster skift hela helgen så de är lite körigare än vanligt för min del. Ha en bra kväll 🌸
Milion och kusinen jasmine

(null)

Kevin

Utsikten från bastun där jag gymmar 👌🏻 dundret är fjället ni ser i bakgrunden och i förgrunden ser ni järnvägsstationen här i gällivare👌🏻Kommentarer


Kommentera inlägget här: