johannamodig.blogg.se

Tic tac

Kategori: Allmänt

Klockan visar 02.33 och vafan gör jag vaken? Jo, det är blöjbyte på den ena som blivit väckt av den andra när han kom ner. Han kom ner och håller på att hosta lungorna ur sig. Jag dirigerar, Christoffer du byter blöja på milion så fixar jag inhalatorn åt Kevin. Hostan ger inte med sig, går till medicinskåpet och gräver. Hittar lite piller som är barnvänliga och bra mot hosta. Ger Storis ett sånt medan jag matar Lillis. Ögonen går i kors.. sova... klockan visar 02.49. "Nu är det snart bra älskling, snart kommer hostan ge med sig"... sjunger för dem "sov du lilla videung" och klockan visar 03.10, snart snart får jag sova, Storis hosta har börjar ge med sig nu. Lillis sjunger med på sitt speciella lilla vis, goink goink goink låter det. Nattens tystnad ligger mjukt omkring oss, mörkret är ro ingivande. Barnen somnar samtidigt. Hostan är borta och Lillis har torr blöja och är nyäten. 
Äntligen får jag sova tänker jag, och inser att ögonen inte längre går i kors, sömnen är som bortblåst. 
Går upp, äter en nattmacka. Filosoferar. Klockan visar 03.27 och jag kommer på att jag ska blogga. Skriver om blöjor, hosta och att natta om sina barn.

Tänker att det här är livet, just det här är fanimej livet. Två underbara kids som lever rövare med sin morsa mitt i natten mot en fredag i november. De är precis så här jag vill ha det, och jag skulle aldrig byta det mot något. Ler och tänker att det kommer ju komma bättre nätter, nätter där jag inte blivit väckt och ligger och bloggar när klockan visar 03.35.

Godnatt från rälsis
(null)


Kommentarer

  • Pappa säger:

    Så jag älskar dig

    2017-11-10 | 05:03:38
  • Anonym säger:

    <3 <3

    2017-11-10 | 08:49:00

Kommentera inlägget här: