johannamodig.blogg.se

längesen

Kategori:

Har ju glömt att skriva här. Är i Huddinge på sjukan nu. Eller ja nu är de ju kväll så jag är ju på Ronald Mc Donald där vi bor. Vart på skansen i måndags, vi skulle på gröna lund men de va stängt så de Fick bli skansen. Igår var vi in till city och träffade min kusin efter sjukan och idag har min farmors bror och hans fru vart hit :) imorn åker vi härifrån men tåget går först 22.40 så vi hinner ränna på stan innan. 

På sjukan har blodproverna och ultraljudet och lungröntgen vart bra. Eller ja oförändrat så de är ju positivt. Mkt slem har jag så jobb starten skjuts upp igen några veckor, ska ha dropp nästa vecka och därefter börjar jag jobba nångång i mitten/slutet på september. 50% ska jag börja med.

Jag hoppar av tåget i Umeå så åker morsan å kev vidare hem till Gällivare. Christoffer och hans syrra å hennes kille kommer också dit på fredag. Vi ska bo på hotell och begå kollektivt självmord på lördag (skämt å sido, vi ska hoppa fallskärm). Fyfan va jag är nervös...

Återkommer om de efteråt. Om jag överlever.  Annars vill jag att ni bränner min kropp. Ingen kyrka. 

Nu fick jag rännskita. Hejs

färdig. nästan...

Kategori:

Ääntligen säger jag bara. Idag drog jag sista varvet på trappen. Men jag måste ännu måla ett 5 minuters jobb längst ner mot golvet som jag inte ville göra innan jag kunde riva bort markeringen som vi hade över hela golvet. Vill maskera om där längst nere innan jag målar det så de blir riktigt bra. 

Vi har köpt utemöbler i veckan också, och en ny soffa till vardagsrummet. De var som dags för det. Nu väntar vi bara på nya sängen och de :)

Solen har gassat nonstop hela veckan också, synd att man missat de när man målat..
Nåja.


åh så typiskt

Kategori:

I juni bestämde jag att jag skulle måla trappen denna vecka. För då är ju sommarn slut och Kevin har "pappa-vecka"... haha vädrets makter skrattar väl mej i nyllet nu. Enda veckan på hela jävla sommarn som det smällt till och vart riktigt soligt och varmt. Och här står jag och tokslipar och ska måla. Hojja. Nåja, sen är de ju gjort iaf.

Idag kom Kevin hem och ska sova en natt, sen ska han tillbaka till sin pappa så kommer han på söndag igen. Då åker vi med tåget till Stockholm för jag ska på årskontroll. Kevin bestämde att vi ska åka tåg så då gör vi det då :) 

Vart till farmor idag och hälsat på, hon hade fixat för imorgon ska det vara visning på huset. De ska sälja det. Vi Fick ett så underbart vackert linneskåp av farmor som har stått i deras snickarverkstad. De ska jag slipa och måla och sen kommer det få en egen plats här i vårt hem. Jag älskar gamla saker och har hellre sådana möbler som jag får arbeta med och lägga tid på för att få dem vackra igen men som har en själ. Jag har en byrå från slutet på 1800 talet som mormors föräldrar eller nå sånt hade stående ute i en vedbod en gång i tiden. Så tog mamma rätt på den och nu har jag den. Sen då de här skåpet jag fick från farmor. Och så ska jag måla en skänk i ek av det äldre slaget, vet inget datum på den men den ska bli vit och användas som tv bänk. Vi har också en lampa gjord av ett träd som jag sprayar vit. Sen ren och älghorn. Jag älskar dessa saker. 

Ska ta bilder och lägga in men just nu kan jag inte det. 

jaao

Kategori:

Fredagen tog vi det bara lugnt, gjorde inte alls särskilt mycket. Kevin lekte med en kompis mest hela dagen. På lördagen så rev vi upp golvet i vardagsrummet och la om det, det var ju inte bra som vi la det först, skarvarna hade inte hamnat rätt osv. Så var jag på stan en sväng och kollade raggarbilar och kev hoppade i hopptältet. 

Igår satte vi golvfoder och återställde vardagsrummet. Så nu är det bara takfoder kvar som vi ska ta nån dag här.

så småningom

Kategori:

Idag kom lampan vi beställt till köket att ha ovanför köksbordet. Tänk om vårt kök bara kunde va klart... nåja, sakta men säkert blir det ju de :) närmsta projektet för min del är slipa och vitmåla vår fula lackade furutrapp.. därefter måste vi välja tapeter och påbörja det projektet :)

Innan jul ska vi väl ändå vara klar! Hahaha ;)

Idag har Kevin mest lekt med en kompis här på området och jag och Christoffer har monterat ihop lampan, de visade sig vara ett halvdagsprojekt. Nu Har jag just nattat lillis och väntar in storis för filmgloning.

tankar

Kategori:

Jag kommer seriöst inte orka gå in på Facebook snart. Tänk att vi lever i ett land där det nästan är inbördeskrig i vissa delar. Där pengarna inte räcker till för våra barn att gå i bra skolor. Våra gamla har det dåligt på hemmen. Vi sjuka har massvis av försämringar inom sjukvården. Allt är ju tamejfan åt helvete. Det vi har i Sverige är till viss del okej, till viss del dåligt, men det hade kunnat vara så sjukt mycket bättre. Det mest intressanta är att för 11 år sedan så blev jag myndig och för 9 år sedan tror jag det var så fick jag för första gången rösta. Det klimat som rådde då var väl rätt lamt. Inte så farliga utsvävningar. Jag har iallafall lärt mig att respektera alla, även om jag innerst inne tycker det är idioti att tex rösta på miljöpartiet. Men det som vart de senaste 2 åren liknar ju ingenting. Och varenda varenda dag så ser man folk som bråkar för och emot invandringen. Det är ju utan tvekan Sveriges största fråga just nu. Det var det redan till valet 2014 och det kommer med all säkerhet vara det om 3 år igen.  

Jag vet iallafall vad jag tycker är viktigt. I vilken riktigning jag tycker att Sverige bör gå. 

Godnatt

resume

Kategori:

Det känns som att denna sommar aldrig blev någon sommar. Vi gick från vår till en utdragen höst bara. Resumé på sommarn så började den ju för det första pissdåligt iochmed att jag blev sjuk. Och sen har det väl mest fortsatt så, iaf om man ser till vädret. Semestermässigt så han  vi med rhodos och det var helt klart kul men tyvärr mådde jag ju dåligt även där. Sen när vi kom till sverige blev det en natt i Piteå innan vi for hem. Därefter har vi hunnit med pasmajärvi (finland), tjåmotis, Piteå igen och saltoluokta. Måendet har ju vart svajigt hela sommaren men de börjar nog ljusna nu och om 1.5 vecka ska jag på årskontroll i sthlm :) Sen ska jag börja arbeta igen hade jag tänkt. 
I huset står vi fortfarande med ett halvfärdigt kök av flera anledningar (ingenting som beror på oss själva dock). Är gode less men hoppas vi har ett kök till julen iaf (pessimist). 

Till nästa sommar har jag dock högre förväntningar och gode så jag längtar. Kan inte ta in att jag ska gifta mig <3

Godnatt nu

oj de är mycket nu

Kategori:

Har skrivit flera gånger men av någon anledning så försvinner det jag skriver hela tiden. Jag var med Kevin i saltoluokta förra helgen (alltså inte helgen som passerar nu utan helgen innan) tillsammans med norrlands cf förening. Helt underbart var det. Vi fjällvandring,  Kevin har gått 12 kilometer över fjället från saltoluokta till pietsaure och tillbaka. Jag är så otroligt imponerad av honom. Stolt morsa :) stolt över mig själv också så klart. 50% i lungfunktion och fixade de. Sen var vi med ms langas till sjöfallet på en guidad tur också. Det var roligt det med. 
Trevligt sällskap och god mat har vi också haft.
Fyllde även 29 år där borta :)

När vi kom hem så har väl dagarna mest bestått i vardagsbestyr typ. Har ju misslyckats med att komma igång med träningen men nu måste jag verkligen fixa de. Huddinge på årskontroll den 25-27 augusti. Sen börjar jag nog jobba 1 september igen om allt är bra på årskontrollen. 

Annars har jag inte så väldigt mycket att förtälja. Vart tvungen att köpa ny mobil för min förra kukade ur. De va inge jag ville för s5an dög gott och väl åt mig men nu fick det bli s6an dårå. Ny säng och lite annat krimskrams har vi också beställt. Inte heller nå kul å lägga pengar på men ytterst nödvändigt. Den här sängen får man ju ont att sova i. På riktigt. Men så är ju madrasserna också 15 år gammal. Soptippen nästa för dem. Men sängramen kan man ju alltid prova sälja. 

Nånnå nu sova. Just läst ut en riktigt bra bok av kepler. Godnatt.

Grillnings ihelgen, men Olles är jag då 10 år för gammal för. Hojja va sugigt det var där. Hejs