johannamodig.blogg.se

angående dropp

Kategori:

Svar på din kommentar bettan: jag sa till Ann som är min läkare att varje gång jag blir akut sjuk och ringer Sunderbyn så tycker läkarna där att jag ska åka på akuten. På akuten tas ju vanliga triage kontroller och jag ligger ju oftast bra i crp/saturation/temp/bltr osv. Då tkr läkarna på akuten att jag kan klara mig till dess Sunderbyn skrivit ut antibiotika och apoteket kan leverera de vilket ju i bästa fall tar 2 dygn men om de är intill en helg så kan de ju va så att blir jag sjuk på torsdag har jag inte droppet förens tisdag veckan därpå.  Det är alltså 5 dygn. Och förutom att de tyckt att jag kan vänta på de så har dem tillåme vart i kontakt med lung jouren i Sunderbyn och rådgjort och kommer in och säger att jag kan starta med heracillin fram till dess. Hahha jag har ätit heracillin i många år nu, 1.5 gram x 3... så de har vart ett jävla svallande och jag har fått bli förbannad för att få med mej antibiotika från akuten så att jag kan blanda själv hemma. 

Berättade i Huddinge hur det är, sist jag kom ner till Huddinge var jag helt jävla full i slem och Sunderbyn tyckte inte överhuvudtaget jag behövde starta dropp när jag hade telefonkontakt med dem. De är som att de inte lyssnar på mig och tror mig när jag säger att jag behöver antibiotika  (när de är akut alltså) men så jävla kul är de inte att ha dropp att jag skulle ringa och begära de i onödan. Iaf så sa Huddinge att jag i fortsättningen ska ringa dem direkt så skriver de ut medicin sen ringer jag sjukhus apoteket och ber dem aktivera receptet så de blandas. Då får jag ju iaf de inom 2 dygn. Men självklart tyckte dem inte de var allra bästa sättet för de tycker ju också jag borde kunna få tillgång till antibiotika att blanda själv om jag absolut måste starta samma dag. De sa att jag annars kan åka ner med första bästa flyg så startar de upp mej nere i Huddinge. 

Ann på Sunderbyn fick höra allt detta och att jag tycker det är hemskt att de ska vara så. Hon blev själv bestört för hon sa att hon poängterar till de läkare som studerar i Sunderbyn att de spelar ingen roll om triage kontrollerna ser bra ut för oss med cf/pcd/kol för vi kan ändå ha infektion som eskalerat. Därför skulle hon ta upp med alla studenter samma sak igen och dessutom ta upp i läkarstaben när de har möte att det är viktigt att de inte flyttar över problemet till akuten utan  att faktiskt se till att vi får antibiotika utskrivet av dem så fort vi ringer och säger att vi behöver det.  Så vi får väl se om de börjar fungera bättre eller om de fortsättningsvis också kommer tjorvar men då kan jag iaf vända mig till Huddinge.  


Kommentarer

  • Bettan säger:

    Ja, då hoppas vi bara att allt börjar fungera bättre. Jag börjar bli uppgiven, det är så mycket i vården som jag som patient tycker fungerar dåligt och jag inte är nöjd med.
    Ett som är säkert är att vi känner vår kropp och sjukdom allra bäst och det om något borde alla läkare lära sig först av allt i utbildningen

    2015-10-15 | 21:47:15

Kommentera inlägget här: