johannamodig.blogg.se

Bebistiden

Kategori: Allmänt

När jag fick Kevin och han var bebis så var det så mkt, först allt med att han blev sjuk (han fick ju blodförgiftning och hjärnhinneinflammation när han föddes). Sen hade han ju galet ont i magen (kolik), så man fick ju gå med honom hela nätterna runt runt i lägenheten. Han hade ju ont stackarn så han kunde ju aldrig ligga nöjd på en filt eller i babysittern eller nått sånt heller. Det var jätte jobbigt och jag gick ju miste om så mkt tid pga detta. Alltså tid som jag hellre hade använt till att njuta med honom på. Där och då köndes ju allt som att det skulle vara för evigt, att det alltid skulle va så. Att jag aldrig skulle få sova. Det gjorde mig också deprimerad (tror jag så här i efterhand). Hade ju jätte tungt i ett år. Kevin började sova hela nätter först när han var 3 år. 


Med milion så var jag inställd på att få det likadant. Att det skulle vara riktigt tungt och att jag inte skulle få sova på evigheter. Men milion har vart så nöjd hittills. Han pruttade mycket och hade vattnig avföring med blod i som höll i sig några veckor men han var inte missnöjd för det, förrens för typ 2 veckor sen. Men när han blev missnöjd bytte vi direkt till mjölkproteinfri ersättning (efter konsultation med bvc) och det gav resultat på 1,5 dygn. Avföringen blev bra, varken vattnig eller blodig. Så nu är han otroligt nöjd igen. Det är som natt och dag. Visserligen vaknar han 2-3 ggr per natt och vill äta, men han växer ju också galet snabbt. När han vaknar äter han och somnar om direkt så de är ingen fara så. Men nu vet jag ju också att de blir bättre, de går över. Denna gång känns det hanterbart och jag vet ju att jag kmr få sova. Jag behöver nästan aldrig vara trött men de dagar jag är trött så tänker jag inte så mkt utan jag lever på känslan att det inte varar för evigt. Allt är lixom så mkt enklare för min del med andra barnet. 

Påtal om att han äter. Det absolut bästa vi har är hans vällingmaskin, en maskin med behållare för vatten och pulvret, man ställer in mängd och trycker på en knapp så kommer ersättningen ut färdigblandad med exakt rätt temperatur. På kvällarna tar jag med den in i sovrummet på sängbordet och flaskor. Så när han ska äta på natten behöver jag inte ens stiga ur sängen. Jag rekommenderar precis alla som inte tänker amma att köpa den. Den är så otroligt värd pengarna. Kostar typ 1800 men de är ingenting med tanke på hur enkelt de gör livet. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: