johannamodig.blogg.se

Att hitta metoder

Kategori: Allmänt

Eftersom Kevin mest troligt har någon neuropsykiatrisk diagnos (det återstår ju att se men jag tror ju det) och eftersom jag alltid sagt att jag tror att jag har adhd eller nått men aldrig brytt mej om att bli utredd så känner jag igen så mycket i honom från mig. 

Jag vet exakt hur han känner när det blir kaos för honom i huvudet och jag vet känslan av att inte klara av att saker och ting inte blir som man tänkt sig. Jag har ju hittat metoder att hantera detta för mig och på nått sätt känns det så skönt att veta hur de känns för honom när det bara spritter i kroppen och tankarna studsar i skallen. 

Men ibland blir det så samtidigt för oss, det studsar i hela kroppen för både mig och honom och då ska jag klara av att verkligen trycka ner mitt studseri för att hantera hans och då kan det bli tjorvigt. Jag brukar klara det men de krävs massor av energi. Tex igår skulle Kevin sova och att somna för honom kan ta allt mellan 1-3 timmar. Så vi ligger i sängen och hans hjärna är trött men hans kropp kan inte sova. Så känner jag att det börjar för mig också, och att ligga där då och hålla emot det är jätte jätte svårt. Normalt så låter jag ju de bara komma och studsar med. Men jag kan ju inte börja klättra med benen mot väggarna och stå på axlarna i hans säng samtidigt som han snurrar omkring och far upp och ner från sängen. Hade jag gjort det hade han ju aldrig somnat. Och Hahaha vilken rolig syn att se oss ligga som galningar i sängen, den ena vildare än den andra😂 tillslut fick cris ta över och jag fick studsa omkring lite grann i köket. 

Jag blir ju helt hyper från tid till annan också. Tex iår när jag på att jag skulle julpynta. Då hann jag julpynta hela huset och tvätta kläder och ta hand om milion samtidigt på 2 timmar. Jag blir som en maskin och jag kan inte förstå hur andra ens kan tänka tanken på att ta en paus mitt i såna adhd-anfall som jag kallar det. Efter jag haft såna rushar brukar jag bli helt färdig när de lugnat sig i kroppen och hjärnan och jag får galen huvudvärk. 

Men som sagt, jag har aldrig blivit utredd och vet ju inte om jag har något men jag ser ju inte detta i någon annan jag känner. Jag har alltid kännt mig annorlunda men det är ju först som vuxen jag börjat se ett samband. Vet inte hur jag ska förklara på vilket sätt jag känner mig annorlunda men jag gör det iaf. 

Jag har ju som tur är hittat metoder att hantera mig själv på :) känslorna jag känner upplever jag som att jag känner så mycket starkare än alla andra också. Är jag förbannad så blixtrar det i hela skallen, är jag lycklig så är jag så lycklig att jag tjuter, typ så. 

Många brukar säga till mig att jag har sån utstrålning och energi. Och jag är beredd att hålla med, iaf om energin, utstrålningen är svårt för mig att se eftersom jag inte kan se mig själv utifrån. Men energin den känner jag ju hur den bara flödar genom mig. 

Sen med mina tankar. Alltså jag har tusen tankar samtidigt. Jag hade bra betyg i skolan för det tyckte jag ju var roligt men saker jag inte tycker är kul klarar jag inte av att hålla på med. Då tappar jag intresset och sen blir det aldrig färdigställt. Har absolut inte tålamod att pyssla. Ofta märker jag att när folk pratar med mig så hör jag knappt vad de säger, jag ser bara att deras läppar rör sig, för jsg har fullt upp med att höra alla mina tankar jag tänker. Tex när jag och Christoffer diskuterar nått, hur vi ska repa köket tex när vi skulle göra det. Då hade ju jag redan avhandlat ämnet för 10’minuter sen och hade hela köket klart för mig och dessutom hade jag hunnit igenom 1000 andra saker också, medan han ännu satt och funderade vilken färg vi skulle ha på vitvarorna typ. Han säger ju att han inte hinner med mig, och jag förstår inte varför. Jag hade lätt kunnat köpt första bästa huset vi tittade på om inte cris hade stoppat mig. Jag behöver verkligen honom för att landa på jorden ibland. När jag var 20 år sa jag ju upp mej från fast jobb och lägenheten på samma dag och flyttade till Spanien samma vecka. Gjort massor av såna saker, på rena impulser. 

Men som jag älskar mig själv, älskar att jag är den jag är, trots att jag inte känner att jag är som andra

(null)
Kusinerna Milion och freya igår 

(null)

(null)

(null)


Kommentarer


Kommentera inlägget här: