johannamodig.blogg.se

Prioritera

Kategori: Allmänt

Jag var med i salty life ett tag och skrev inlägg men har hoppat av, kände att det var alldeles för mycket press att skriva, ibland hade jag inte skrivlust och tid att prioritera det och då gick jag runt med dåligt samvete för att jag missade deadline på fredagarna. Jag har lovat mig själv att jag ska bli bättre på att prioritera sånt som ger mej lugn istället för stress. 

Startade dropp i måndags, blandade själv hemma i påse, medicinen skulle komma i bubblor på onsdagen. På onsdagen ringer apoteket och meddelar att postnord slarvat bort min medicin. Hur fan är de ens möjligt? Så jag har fått fortsätta blanda själv ända fram till idag, eftersom de var tvugna att blanda nya bubblor och skicka upp. Otroligt irriterande.

Nåja, julen åkte upp igår, kunde faktiskt inte hålla mej 😂 sen åker den ner som vanligt den 27/12.. vill verkligen inte ha kvar den över nyår, känns så oerhört fel att börja året med de gamla.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kevin som liten: 
(null)

(null)

Satt sänghimlen till milion säng. Sänghimlen har vart kvar sen dess att Kevin var liten:
(null)

Jag är bög

Kategori: Allmänt

Min äldsta son (7 år) sa här en morgon vid frukostbordet "mamma, jag är bög"
Aha okej svarade jag. Så vart han som tyst en stund och sa "ska du inte bli sur på mig?" Haha nä varför skulle jag bli sur på dig? För mig spelar de ingen roll om du är homo eller hetero. "Vadå homo eller hetero?" Frågade han då. Så jag förklarade för honom att bög är när man är homo och att det är när man är kille och är kär i andra killar och att man hellre säger homo än bög. Då säger han "men mamma, jag vet inte ens vad bög är, jag sa de bara för att jag hade hört stor killarna i skolan skrika bög till en kille och jag ville se om du blev sur när jag sa det. Jag är inte bög isåfall om de betyder det för jag ska ju pussad med tjejer, eller nä de ska jag inte för då får jag tjejbaciller men om jag ska pussas med nån så vill jag nog pussa tjejer"

På riktigt alltså, springer barnen runt och skriker bög åt varandra? Mina grabbar kommer kanske också göra det, fast jag hoppas ju verkligen inte att dem gör det. Förstår inte grejjen? De är samma sak som med att skrika fitta åt folk... jag kan faktiskt inte minnas att jag gjorde de som barn/tonåring, ja givetvis inte nu som vuxen heller. 
Tic tac

Kategori: Allmänt

Klockan visar 02.33 och vafan gör jag vaken? Jo, det är blöjbyte på den ena som blivit väckt av den andra när han kom ner. Han kom ner och håller på att hosta lungorna ur sig. Jag dirigerar, Christoffer du byter blöja på milion så fixar jag inhalatorn åt Kevin. Hostan ger inte med sig, går till medicinskåpet och gräver. Hittar lite piller som är barnvänliga och bra mot hosta. Ger Storis ett sånt medan jag matar Lillis. Ögonen går i kors.. sova... klockan visar 02.49. "Nu är det snart bra älskling, snart kommer hostan ge med sig"... sjunger för dem "sov du lilla videung" och klockan visar 03.10, snart snart får jag sova, Storis hosta har börjar ge med sig nu. Lillis sjunger med på sitt speciella lilla vis, goink goink goink låter det. Nattens tystnad ligger mjukt omkring oss, mörkret är ro ingivande. Barnen somnar samtidigt. Hostan är borta och Lillis har torr blöja och är nyäten. 
Äntligen får jag sova tänker jag, och inser att ögonen inte längre går i kors, sömnen är som bortblåst. 
Går upp, äter en nattmacka. Filosoferar. Klockan visar 03.27 och jag kommer på att jag ska blogga. Skriver om blöjor, hosta och att natta om sina barn.

Tänker att det här är livet, just det här är fanimej livet. Två underbara kids som lever rövare med sin morsa mitt i natten mot en fredag i november. De är precis så här jag vill ha det, och jag skulle aldrig byta det mot något. Ler och tänker att det kommer ju komma bättre nätter, nätter där jag inte blivit väckt och ligger och bloggar när klockan visar 03.35.

Godnatt från rälsis
(null)


Lite allt möjligt

Kategori: Allmänt


Livet rullar på här på rälsis. Milion sover från 19 till 6-7 på morgonen, äter 2-3 gånger per natt men somnar om direkt.. med undantag för inatt och igår natt när han vaknat mitt i natten och vart svin glad och velat typ leka. Förhoppningsvis är det något fort övergående. Han vänder sig från mage till rygg (gjort sen han var 2 veckor) och från rygg till mage (sen strax innan han blev 4 månader). Ålar sig sakta men säkert framåt, de började han med när han var 3 månader, fast då liggandes på rygg. Nu tar han sig sakta framåt på mage också. Har i nån vecka ställt sig med knäna i krypställning men ramlat ner igen, idag lyckades han dock ta ett krypsteg framåt. De går undan med utvecklingen och man hinner knappt med.
Med Kevin är det bara polare och sport som gäller. Han har fotboll, hockey, innebandy och skytte som han sysslar med för tillfället. Idag började han surra om att han vill hålla på med brottning också men fick faktiskt stoppa honom. Finns inte tid med fler träningar nu tyvärr. Men jag är oerhört glad att han gillar sport, de ger så fantastiskt mycket 👍🏻

Ihelgen som passerade så var jag och maken ut på galejj. Först till Tina och spelade speak out som var de roligaste spelet ever, haha helt sjukt😂 sen skulle vi på hotellet men kön var sinnessjuk så vi skippade det och for på AT. Tyckte det var jätte dåligt där faktiskt så vid 00.30 for jag hem. Då hade kön försvunnit från hotellet och cris drog dit. Ångrade att jag hade åkt hem då men sömnen lockade mer än krogen. Man börjar fan bli gammal 😂

Just nu är jag inne i en period där jag känner att jag behöver förvandling. Vill till frissan, vill göra ögonfransarna och tatuera mig. Vill ju fixa massa saker men på föräldrarpenning kommer man inte långt. Haha. Vi har visserligen gemensam ekonomi men de är ändå inte lika enkelt att unna sig själv saker på en lön och en föräldrarpenning när man dessutom har två kids, ett hus och julen står för dörren. Får väl önska mig presentkort av tomten 😂

Haft en otroligt intensiv höst med väldigt mycket i planeringen i princip varje dag. Tillslut kände jag att jag var tvungen att pausa och sätta stopp för Endel och också få tid till återhämtning så de senaste 3 veckorna har jag knappt planerat in någonting alls för min egna del, bara kört på de rullande schemat med kevins träningar och handling osv. Har vart jävligt skönt och mycket välbehövligt. 

Var på årskontroll för några veckor sen i Huddinge, ska ner igen kring 20 november för min vanliga sjukgymnastik men också för att få svar på årskontrollen. De som hade kommit svar på sist jag var där nere var iaf bra, så de är ju skönt.

träningen är väl det som går sämst just nu, bassängträning har vart inställd i flera veckor pga nått haveri med bassängen på sjukhuset. Känner inte att jag platsar på cr8, är så mkt folk och jag är så otränad och känner mig inte alls bekväm att gå dit. Får väl bli att köpa kort nån annanstans för träna måste jag ju. 

Nä nu ska jag sova är toktrött. Natti (null)

(null)

(null)

Cf and siblings

Kategori: Saltylife

Jag har ju 3 storebrorsor som är 19, 14 och 12 år äldre än mig. Ingen av dem har cf som tur är. Men grejjen är att vi har olika farsor så förmodligen bar inte deras pappa på cfmutationen. Dock kan ju mina bröder göra det men jag tror faktiskt inte att de har kollat det. Ingen av mina syskonbarn har då cf heller som tur är. 

Mina brorsor är ju så pass mycket äldre än mig och de två äldsta, Niclas och Daniel har aldrig som jag kan minnas följt med mig på sjukhuset eller så. Magnus som är 12 år äldre har vart med mig till Huddinge på sjukhuset massor av gånger och de händer än idag att han följer med mig dit. Nu när jag skriver detta är faktiskt första gången jag tänker på att de andra två aldrig vart med. Haha dem har ju missat en jävligt stor del av mitt liv kom jag på. Men förutom mina tre bröder så har ju Niclas min äldsta bror en son som heter Joakim och han är 26 år. Han räknar jag som min bror mer än jag tänker honom som min  brorson. Vi har vuxit upp tillsammans, bott grannar typ hela livet och sovit med varann nästan mer än utan varann under vår uppväxt. Så Jocke är min lillebror i hjärtat och han har ju givetvis vart med mig på sjukan massor av gånger. Och jag med honom  (han har diabetes). Jag är glad att jag har mina syskon och jag är fan stolt över brorsan (Magnus och Jocke) som hängt med mig så mycket. Vi har en otroligt fin och nära relation. Magnus är hos oss nästan varje dag och hälsar på, han är nog den som har lättast att göra det då han inte har varken barn eller tjej. Manus har förövrigt också diabetes. 

Jag och Jocke 2013

Daniel på barnkalas😂

Jag och Niclas 2009 på pitehavsbad

Jag Magnus på ms-meet för nått år sen. ms-meet är alltså en raggarträff här i Gällivare

Jag och Jocke (och resten av gänget som var med) drog en barrunda i Rhodos 2015

Läs de andras bloggar här: