johannamodig.blogg.se

Moving with cf

Kategori: Allmänt

Jag har flyttat många många gånger i mitt liv. Att flytta med cf har hittills inte end vart något som jag reflekterat över att de skulle vara annorlunda än att flytta som frisk. Jag var 16 år när jagflyttade hemifrån, gick gymnasiet och jobbade kvällar och helger för att ha råd att bo själv. Jag började att gå på apoteket själv och sätta dropp själv när jag var 12 år, inte för att jag var tvungen men för att jag ville. 

När jag var 20 flyttade jag iväg första gången själv från min hemstad Gällivare. Då flyttade jag bara till Luleå, 25 mil bort så de var ju inte så långt. Därefter har jag även hunnit med att bo i Spanien i Barcelona och malaga och sen också i Skövde, men jag är nog en lappländsk småstadstös i själ och hjärta så vägen bar mig hem igen så småningom och här trivs jag. Visst man kan aldrig veta vad som händer i framtiden men jag kmr förmodligen inte flytta härifrån förrens dess att mina barn är vuxna. 

Att flytta till Spanien var väl de som krävdes mest planering. Att få med mediciner för 6 månader och att jsg hade haft dropp innan. Kunde inte ens packa med mig kläder till Spanien för hela min resväska var bara fylld med mediciner, 20 kg. Jsg tycker absolut man ska dra iväg om man känner sig sugen, inte låta sjukdomen hindra en. 

Att flytta till Skövde krävde ju att jag bytte sjukhus men de var väl inte något större problem. Enda var väl att jag råkade bli sjuk precis när vi hade flyttat så jag var tvungen att starta dropp på KSS innan de ens hade hunnit få mina journalkopior och min remiss. Men det löste sig enkelt ändå. 

Att bära möbler osv har jag heller aldrig haft problem med, flyttade med hjälp av en enda tjejkompis 2013 och bar de mesta själv. Tog nån timme men var ändå smidigt. När jag flyttade en gång som 20 åring så fick jag reda på att jag hade fått lägenhet på en fredag och på söndagen inföll nyårsaftonen. Bodde då tillfälligt hos morsfarsan så jag for hem till dem, packade ihop alla mina saker, körde dem till lägenheten, packade upp hela natten, hängde tavlor och gardiner osv. Klockan 04.00 på natten var hela lägenheten klar, 12 timmar efter att jag hade kört första lasset grejjer. Sov halva lördagen och sen började jag fixa inför nyårsaftonen, på söndagen hade jag nyårsfest/inflyttningsfest. Så effektiv kan man väl säga att jag vart. 

Nu bor vi ju i hus och jag trivs här. Hade absolut kunnat tänka mig att köpa ett annat hus nångång i framtiden eventuellt men som de ser ut idag så kommer vi nog bo här länge. Har alltid vart en rätt ombytlig person så jag har ju hunnit flytta 16 gånger sen dess att jag flyttade hemifrån som 16 åring. Så de blir ju oftare än en gång per år i genomsnitt, men nu har vi bott här sen 1 september 2014 och de är ju de längsta jag någonsin bott på samma ställe som vuxen. Som barn har jag bott på 5 ställen med mina föräldrar, men alltid i Gällivare kommun. 

Läs också dessa bloggar: http://moxs.se/category/salty-life.html

Kommentarer


Kommentera inlägget här: