johannamodig.blogg.se

Support and cf

Kategori: Allmänt

För mig har stödet kring min sjukdom alltid vart kanonbra. Dels av min familj som alltid ställt upp för mig. Mamma har verkligen alltid funnits där och satt dropp, följt mig på sjukan, hjälpt mig med hemmet och barnen när jag mått för dåligt, hon tog till och med pension i förtid för att kunna hjälpa mig med Kevin när han var mindre. Utan henne hade jag aldrig kunnat skaffa barn, än mindre två barn. Min man ställer upp otroligt mycket han också, han får ju dra ett tyngre lass än pappor i allmänhet. Dessutom hjälper han mig att inhalera, han tar rollen som sjukgymnast och komprimerar mina lungor vid inhalationerna så att jag ska komma ner längre och få upp slem. 


På jobbet har jag heller aldrig mötts av oförstående av cheferna, och på det jobbet jag har idag som handläggare på ekonomiskt bistånd Gällivare kommun har jag en helt enastående chef som verkligen ser till att det blir så bra som möjligt för mig.
En gång hade jag en arbetskamrat på ett gammalt jobb som vägrade ta en vårdtagare av mig, jag kunde inte gå dit då denna rökte. Det år nog enda gången i mitt liv jag kännt att jag inte fick stöd, varken från cheferna eller från personen i fråga som vägrade ta vårdtagaren då. 

Stöd från samhället har jag ju också definitivt. Dels de mer vanliga att jag får högkostnadskort till sjukvården och mediciner, men också handikappersättning, särskilt högriskskydd och bilstöd från försäkringskassan. Dessutom har jag fått förlängt sjukskrivning godkänt från försäkringskassan och aldrig blivit utförsäkrad, jag har också fått behålla min sjukpenning på 80% efter att 365 dagar har gått och sluppit få ersättningen sänkt. Utöver detta har kommunen beviljat mig handikapptillstånd för parkering, vilket är guld värt eftersom jag vissa dagar har det jobbigare och tack vare detta ändå har möjlighet att fara och handla tex. Jag har också fått beviljat från fonder ett flertal gånger pengar till rekreationsresor. 

Trots allt detta så vill jag tillägga att det är inte billigt att vara sjuk, jag mistar så otroligt mycket pengar på allt ändå men sånt är livet, är ändå glad för de stöd jag får 👍🏻

Sett till sjukvården så har de alltid hjälpt mig, och då syftar jag på Huddinge cf center. De är otroliga och ställer verkligen upp. Sunderby sjukhus ger jag inte mycket för, de är alldeles för hårt belastade och har aldrig tid med mig som patient. Men som tur är har de iallafall förstått det själva och står för kostnaderna att jag får åka ner till Huddinge var 4.e vecka på sjukgymnastik istället, hade jag inte fått det så hade jag nog rent krasst vart död eller väldigt sjuk nu. De har beviljat mig följeslagare, taxi, flyg, boende och kostnaderna för sjukvården då. Gällivare sjukhus har jag ju ingen större kontakt med mer än via vårdcentralen för att få material till mitt dropp men de har aldrig vart något problem heller, de skriver ut förfyllda natriumklorid sprutor osv som jag hört att vissa vårdcentraler nekar. 

Så jag vill med detta rikta ett stort tack till Sveriges befolkning som betalar för allt detta genom skatter. You rock 👌🏻

Läs också dessa bloggar


På bilden ser ni min garderob med alla mediciner osv. Stökig, jag vet 😂

Skriv inläggstext 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: