johannamodig.blogg.se

Det hjärtat flödar av, talar tungan om

Kategori: Allmänt

Kevin for till en polare i fredags, kom inte hem på hela dagen och sov över där, kom först på lördag kväll och då tog han med sig kompisen hit att sova. Är helt fantastiskt underbart att se sitt barn utvecklas och skapa egna relationer till människor. Förmodligen kommer han och hans polare (iaf några av dem) följas åt hela livet eller under lång tid iaf. De är så roligt att se. Idag var han med två "nya" kompisar, också det roligt att se. 


Jag lagade planka i fredags och myste med min man. Mille somnade som vanligt 19 :) på lördagen hade jag lite olika besök så man fick surra av sig. Älskar att ha olika människor i mitt liv, med olika samtalsämnen, infallsvinklar och allt de där andra som hör till :)

I mitten på oktober har jag årskontroll av min sjukdom. Så innan dess tänker jag att jag ska sätta dropp så jag mår så bra som möjligt inför det. 

Jag är ju en rätt analytisk människa, gillar att tänka, vrida och vända på saker och få nya perspektiv. Som person är jag nog en rätt positiv människa överlag. Jag tänker ju alltid positivt och blir det sämre än jag föreställt mig så låter jag aldrig det nedslå mig, de får bara rinna av mig. Jag tänker att de mesta är värdsliga saker och jag har inte tid energi eller lust att låta sånt förstöra för mig. För mig är det inte relevant att gå runt och vara arg förbannad eller älta, det sparar jag till de gånger när de verkligen hänt något oerhört hemskt eller trist. Förstår ni hur jag menar? Typ om jag skulle krocka bilen så skulle inte de vara sån biggie. Jag är istället tacksam för att ingen i min närhet är dödligt sjuk eller rent av död. Jag vaknar varje morgon och tackar för att jag fått en till dag tillsammans med min familj, och att alla är friska.

Tror att detta gör mycket för mig i relation till min sjukdom också. Jag går inte runt och tänker att det är synd om mig, att jag inte klarar av vissa saker för att jag är sjuk, att jag kanske dör tidigt i livet. Eller ja, mitt i livet snarare. Jag vet om att de kan hända, självklart. Men jag har inte tid med att älta. Jag vill älska, se mina barn spela fotboll och lära sig gå, träffa sin första kärlek och se deras lycka, ta studenten, bli sårade, torka deras tårar och hålla om dem när de har ångest efter sin första fylla, jag vill ge dem en stabil grund att stå på så de förhoppningsvis växer upp till att älska sig själva, inte börjar knarka, ge dem beröm när de vågar något nytt. Jag vill vara närvarande, aldrig tränga mig på men alltid visa intresse och förhoppningsvis bli inbjuden att vara med i allt viktigt de tar sig för, kanske få äran att ta del av deras tankar även om de är tunga tankar. Jag vill aldrig bestämma över dem men jag vill gärna ge tips.

Jag vill resa med min familj. Jag vill massera min man i soffan, se film med honom, älska, bråka, slita kämpa och njuta, jag vill dra mina fingrar genom hans helt underbara hår tusen och åter tusen gånger till, hålla hans stora varma händer, se in i hans blåa ögon, drunkna i hans hjärtslag, höra honom gnälla att jag slarvat, höra honom viska vackra ord till mig, viska lika vackra ord tillbaka men ändå veta att de inte finns nog med ord i denna värld som kan beskriva min kärlek till honom och till barnen. 

 Allt de där, de ser jag framemot, istället för att använda mina dagar till att vara rädd för döden.

Och den dag jag dör, då vill jag känna mig nöjd. Att jag gjorde allt det. Den dagen är inte idag, inte imorgon. Den dagen är jag gammal och den dagen är just den dagen som jag ska dö. 

Godnatt

Verkligheten i p3

Kategori: Allmänt

Ikväll sändes podden i verkligheten inp3 där jag medverkar och berättar min historia om mitt liv och min sjukdom. Har fått så mycket otroligt fina reaktioner på min medverkan där att jag blir alldeles varm i hjärtat 💕


Dagen har förflutit på i vanlig takt. Egentligen skulle jag åkt ner till Huddinge idag för sjukgymnastik tisdag-torsdag. Men som tur var ringde min dietist mig i förra veckan för att meddela att mina fettsyreprover är jätte bra och då nämnde jag samtidigt att jag kommer ner osv. Då kollade hon och sa att det inte fanns någon bokning på mig. Det visade sig att det hade blivit något galet och hela min bokning hade försvunnit så nu blev det inte något Huddinge denna månad. I oktober ska jag ner för årskontroll iaf. Sen ska jag köra på som vanligt med att åka ner var 3-4 vecka. 
Känner att jag har segt och mycket slem, men bara att köra på med inhalationerna. Tänkte planera in dropp så jag haft det just innan årskontrollen👍🏻 

Nu ska jag inhalera och sen sova. Inslaget med mig kan ni btw höra på sr.se och sök på verkligheten i P3... gonatt

Renovera

Kategori: Allmänt

haha herregud, hade någon talat om för mej hur mkt renovering det skulle innebära att köpa detta hus så hade jag aldrig gett mig in på de. Men nu har vi ju hållt på i 3 års tid, inte non stop så klart men ändå.. och de blir ju bra, så småningom om. Vi har gjort misstag och vi har tjorvat till de många ggr men också lyckats lösa det. Tror vi kommit mer än halvvägs nu iaf och de är ju alltid något. 


Idag har vi spelat Bingolotto, nya pensionärsmöte för mej Cicci å jessie 😂 men inte vann vi något inte. Micke var också med och spelade faktiskt :) 

Helgen har alltså spenderats med att byta ytterdörr... de är inte klart ännu eftersom vi var tvugna att riva hela väggen inne i hallen. Satt en 9x21s dörr innan och vi satte in en 10x21 nu så de var bara riva väggen så vi kunde regla upp osv. Nåja, nu har vi iaf en dörr som går att stänga och inte som den gamla hemska dörren som var där. 


Mys

Kategori: Allmänt

Sitter och inhalerar med tända ljus. Milion har nu börjat få så pass bra rutiner att vi lägger honom vid 19 tiden i sängen och då somnar han för natten, äter 2 ggr under natten och vaknar mellan 6-7 på morgonen. Vilar 2-3 ggr under dagen sen. Vet ni hur sjukt skönt det är med rutiner? Jag kommer aldrig glömma alla många långa nätter som jag fick vandra runt med Kevin när han var bebis. Jag kommer aldrig glömma den känslan. Känslan av hopplöshet. Av att de kändes som att det skulle vara för evigt så.. den känslan alltså.


Och nu, allt bara flytter på. 
Ojdå

Kategori: Allmänt

Glömde ju bort bloggen haha. I skolan går det bra för Kevin, han verkar tycka att det är roligt. Milion växer och växer, om 3 dagar blir han 3 månader :) 


Har tänkt på en sak, som mamma är jag ganska soft. Alltså, jag tycker aldrig de är jobbigt att låta någon annan ta hand om mina barn, tex ha barnvakt. Litar jag på personen och vet att dem klarar av barn så känns det inte som något problem. Tkr absolut inte det gör något om tex milion sover över hos sin mormor/farmor även om han är liten. Tyckte heller inte det var nån grej med Kevin. Saknar dem givetvis men jag ska ju vara deras mamma för alltid så de är lixom inte nått problem för mig att låna bort mina barn en dag eller en natt eller nå sånt. Har heller inte något behov av att den som är med barnen ska göra på samma sätt som mig. Tex jag och cris har olika sätt att natta barnen på, vi väljer olika klädkombinationer till milion osv. Men jag känner aldrig att han väljer fel kläder eller att de är jobbigt om han nattar barnen på ett annat sätt än mig. Om Milions farmor är barnvakt så har hon sina rutiner med milion, om mamma har Kevin hos sig så har hon sina rutiner. Det stör lixom inte mej. Minns när Kevin började dagis, jag tyckte aldrig det kändes jobbigt eller så. Känner inte så med milion heller när jag tänker på framtiden och att han ska gå på dagis osv. 

Man är ju den man är och för mej är det så de är iaf. 

Iövrigt är huset färdig målat men färdig blir man aldrig ändå. Alltid nya saker som ska göras 😜 

Jo, på fredag kommer det upp en reporter från Sthlm som ska göra ett radioprogram/podd om mig och mitt liv och min sjukdom 👍🏻 ska bli kul att få berätta min historia :) återkommer med info om när det sedan kommer att sändas :)